Industry Wire

Geplaatst door Dappre

Dappre en Nxchange introduceren beleggen met je klant- of cadeaukaart

Amsterdam, 10 januari 2020 – Dappre, de klanten- en cadeaukaarten app die garant staat voor de privacy van haar gebruikers, introduceert vandaag de Dappre eVoucher Service. In een gezamenlijke pilot stellen online beursplatform Nxchange en Dappre investeerders in staat om gebruik te maken van de eVoucher technologie van Dappre het tegoed op hun bestaande klant- of cadeaukaart te gebruiken om te beleggen in ondernemingen en het rendement dat op deze beleggingen gemaakt wordt weer te kunnen besteden in de gefinancierde onderneming.

Met de feestdagen zijn veel mensen blij gemaakt met een cadeaukaart. Deze consumenten zijn van plan hun VVV Cadeaukaart, RestaurantCadeau of Fashioncheque de komende tijd in te wisselen. De waarde op de kaart voelt als gratis geld en wordt daarom makkelijk uitgegeven. Retailers, de horeca- en vrijetijdssector strijden om de gunst van deze aantrekkelijke consumenten. Met de Dappre eVoucher Service krijgen consumenten de mogelijkheid om hun tegoed in de vorm van punten of Euro’s op een klanten- of cadeaukaart heel eenvoudig met een meerwaarde om te wisselen naar een voucher die wordt aangeboden door een specifiek bedrijf. Zo biedt restaurantketen Humphreys via Dappre een voucher van 60 Euro aan, in ruil voor een VVV Cadeaukaart van 50 Euro. Bedrijven krijgen hierdoor via Dappre de kans om 1-op-1 in contact komen met consumenten, die daar toestemming voor hebben gegeven, zonder dat deze consumenten hun persoonsgegevens hoeven delen.

Hetzelfde mechanisme zet het jonge bedrijf in om mensen de mogelijkheid te geven om het tegoed van de klant- of cadeaukaart aan goede doelen te schenken of zelfs te investeren in Dappre via online beurs Nxchange. Op basis van de Dappre eVoucher Services kunnen geïnteresseerde beleggers hun cadeaukaart en in een later stadium zelfs hun klantenkaart inwisselen om daarmee certificaten van aandelen in Dappre op Nxchange te verwerven. Na aankoop van de certificaten van aandelen Dappre blijven deze verhandelbaar op het beursplatform Nxchange. Dappre heeft samenwerkingen met onder andere VVV, Air Miles, Hallmark, Decathlon, fonQ en nationale en internationale transactieverwerkers.

Marleen Evertsz, CEO van Nxchange, is enthousiast over deze ontwikkeling. “Alleen al in Nederland wordt op jaarbasis al 1,5 tot 2 miljard per jaar aan cadeaukaarten uitgegeven. Met deze pilot kunnen we gebruikmakend van nieuwe Dappre technologie investeerders nog dichter bij de ondernemingen brengen waarin zij investeren. Partners van Dappre kunnen consumenten in staat stellen om hun bestaande klant- of cadeaukaarten in te zetten om te investeren in de betreffende onderneming. In de toekomst kan, gebruikmakende van dezelfde techniek de gefinancierde onderneming eventueel rendement weer uitkeren in vouchers die vervolgens weer besteed kunnen worden bij de gefinancierde onderneming. Dit is revolutionair en baanbrekend voor de kapitaalmarkt omdat die nu gekoppeld wordt aan de betaalmarkt, zonder daarbij af te doen aan de privacy van de gebruiker.”

Oprichter Marcel van Galen ziet het gebruik van de gratis Dappre app en daarmee het aantal partners dat zich aansluit bij Dappre snel toenemen, juist omdat Dappre de privacy van de gebruikers respecteert en de gebruiker zelfs kan verdienen op zijn of haar eigen data zonder daarbij verplicht te worden persoonsgegevens te hoeven verstrekken. Kaarten en vouchers vormen daarbij het startpunt van de verbinding. De Dappre-app is gebaseerd op Qiy Trust Principles en is gratis verkrijgbaar in de App Store en de Google Play store. Investeren kan via www.nxchange.com/dappre of via d Dappre eVoucher Service via dappre.com/investeer-in-dappre/

***Einde***

Noot voor de redactie
Over Nxchange
Nxchange is de Next Generation Stock Exchange die kan worden gebruikt door bedrijven en financiële dienstverleners voor het uitgeven en verhandelen van effecten. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven en financiële dienstverleners binnen hun eigen communities en via hun eigen webomgeving direct kapitaal aantrekken en beleggers de mogelijkheid bieden om effecten te verhandelen op de secundaire markt van Nxchange. Nxchange heeft sinds 2016 een vergunning als gereguleerde markt en ontving in 2018 haar MTF-vergunning, beide uitgegeven door het Nederlandse ministerie van Financiën.

Over Dappre
Dappre heeft van privacy hun businessmodel gemaakt door een app op de markt te brengen met allerlei achterliggende diensten, waarmee mensen al hun klantenkaarten, cadeaukaarten en vouchers altijd makkelijk en snel bij de hand hebben zonder dat ze een account hoeven aan te maken of data te hoeven delen. Aan allerlei cadeaukaarten voegt Dappre slimme informatie toe, zoals het actuele saldo van een cadeaukaart en een overzicht van winkels en webshops waar je met de kaart terecht kan. Daarmee draagt Dappre bij aan het terugbrengen van het vertrouwen in de digitale wereld door mensen naast ‘gemak en voordeel’ van klanten- en cadeaukaarten hen ook controle te geven over hun persoonlijke gegevens. Dappre heeft samenwerkingen met onder andere VVV, Air Miles, Hallmark, Decathlon, fonQ en nationale en internationale transactieverwerkers.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht