Industry Wire

Geplaatst door Cloudflare

DDoS-rapport over het tweede kwartaal 2024 van Cloudflare

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het tweede kwartaal van 2024. De belangrijkste bevindingen hierin zijn:
* Een stijging van 20% op jaarbasis van het aantal DDoS-aanvallen.
* Eén op de 25 respondenten meldt dat DDoS-aanvallen tegen hen werden uitgevoerd door kwaadwillenden op staatsniveau, of door een staat gesponsord.
* De capaciteiten van aanvallers bereikten een recordhoogte toen de geautomatiseerde verdediging tien keer meer vingerafdrukken genereerde om de steeds geavanceerdere DDoS-aanvallen tegen te houden.

In de eerste helft van 2024 heeft Cloudflare in z’n totaliteit 8,5 miljoen DDoS-aanvallen tegengehouden: 4,5 miljoen in het eerste kwartaal en 4 miljoen in het tweede kwartaal. Over het geheel genomen daalde het aantal DDoS-aanvallen in het tweede kwartaal met 11% op kwartaalbasis, maar steeg het met 20% op jaarbasis. Ter vergelijking: In 2023 zijn er 14 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, dus halverwege 2024 is al 60% van het aantal van vorig jaar tegengehouden.

De IT-sector was in het tweede kwartaal van 2024 het meest aangevallen marktsegment. De methoden voor rangschikking die Cloudflare hiervoor gebruikt, volgen dezelfde principes als eerder beschreven om het totale volume en het relatieve aanvalsverkeer voor zowel HTTP- als netwerklaag-DDoS-aanvallen in één enkele rangschikking te destilleren. Op de tweede plaats werd de voedingsmiddelen- en drankensector het meest aangevallen, als derde de sector telecommunicatie, providers en carriers en als vierde bedrijven die actief zijn in de markt voor consumentengoederen.

Meer informatie is te lezen in een blog over dit rapport op de website van Cloudflare

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht