Industry Wire

DearBytes opent Security Operations Center DearBytes in Den Haag

Beverwijk, 19 mei  2015 Beveiligingsspecialist DearBytes opent vandaag de deuren van zijn nieuwe Security Operations Center (SOC) in Den Haag. De aanleiding voor dit nieuwe SOC is de sterk toenemende vraag van organisaties naar deskundig beheer van hun beveiligingsoplossingen, proactieve monitoring van het netwerk en 24/7 respons bij securityincidenten.

In het Security Operations Center houdt een groot aantal specialisten de security van klanten voortdurend in de gaten. Zodra zij iets ongewoons waarnemen bepalen de specialisten of er inderdaad sprake is van malware of van een aanval. Zo ja, nemen ze direct maatregelen, om schade zo veel mogelijk te voorkomen. Deze aanpak zorgt er tevens voor dat de IT-afdelingen van klanten minimaal belast worden. Het SOC van DearBytes onderscheidt zich door het brede scala aan diensten. Hiertoe behoren niet alleen incident response, maar ook actief beheer van essentiële securityoplossingen bij organisaties, zoals SIEM (Security Information & Event Management).

“We zien al enige tijd steeds meer vraag van klanten naar snelle incident response en naar continue monitoring van hun netwerkverkeer en hun systemen”, zegt Erik Remmelzwaal, CEO van DearBytes. “Vanuit ons nieuwe Security Operations Center kunnen we dat ook echt 24/7 aanbieden. Voor de locatie is de keuze op Den Haag gevallen vanwege de uitstekende bereikbaarheid voor onze securityspecialisten. Den Haag is ook het kloppend hart op het gebied van security en er zijn veel van onze partners gevestigd, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum.”

In de visie van DearBytes moet een SOC ingericht zijn met mensen, processen en techniek om effectief toezicht te kunnen houden op de beveiligingsoplossingen van klanten, om incidenten zo snel mogelijk te detecteren en op gepaste wijze te reageren. Daarvoor is ook inzicht nodig in wat er zich precies afspeelt op het netwerk. Dat vergt ook kennis en expertise over malware- en aanvalstechnieken, over programmeren, besturingssystemen en netwerkinfrastructuren. Vanuit het nieuwe SOC stellen de beveiligingsexperts van DearBytes deze kennis ter beschikking aan klanten.

Over DearBytes
DearBytes is één van de leidende IT security specialisten van Nederland en gelooft in een vrij én veilig internet. Om dat te bereiken wil het bedrijf klanten helpen om de controle over hun dierbare informatie te houden of te krijgen. DearBytes beschermt de digitale omgeving van organisaties en zorgt dat organisaties inzicht hebben en de controle houden. Dat doet het bedrijf als Managed Security Service Provider (MSSP), met een Security Operations Center (SOC) dat 24×7 is bemand door beveiligingsspecialisten. DearBytes opereert op drie niveaus: het vooraf afdekken van risico’s met oplossingen en beleid (preventie), het detecteren van incidenten en het adequaat reageren hierop (respons) en het informatiebeveiligingsbewust maken van medewerkers (organisatie). DearBytes bestaat 14 jaar, telt 75 medewerkers en heeft meer dan 1.250 klanten waaronder ziekenhuizen, gemeenten, provincies, ministeries, accountantskantoren, banken, IT-dienstverleners en organisaties in de MKB-sector.

DearBytes is McAfee Authorized Support Provider, het enige bedrijf in de Benelux en Duitsland met deze status. De specialisten van DearBytes worden door McAfee getraind en gecertificeerd om nieuwe dreigingen te kunnen bestrijden en nieuwe beveiligingsoplossingen effectief te kunnen implementeren bij klanten. Klanten kunnen hierdoor vertrouwen op hoogwaardige support, Nederlandstalige ondersteuning, hulp bij incidenten en 24/7 per week bereikbaarheid.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht