Industry Wire

Geplaatst door SharePeople

Deelnemers SharePeople worden mede-eigenaar en investeren samen € 465.000

SharePeople stelde vorige week alle ruim 8.000 deelnemers in staat om mede-eigenaar te worden van de coöperatie die SharePeople is. Bijna 600 deelnemers maakten gebruik van deze mogelijkheid. Binnen drie dagen werd het streefbedrag van € 300.000 ruimschoots overschreden. In totaal werd € 465.000 geïnvesteerd. Dit opgehaalde bedrag wordt met name gebruikt om nieuwe baanbrekende plannen te financieren die nog in 2022 gelanceerd worden.

Door deze nieuwste investeringsronde zijn nu 1.204 van de in totaal ruim 8.000 deelnemers ook mede-eigenaar van de coöperatie. Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: “Het is prachtig om te zien dat het percentage deelnemers dat ook mede-eigenaar is, met deze ronde is gestegen van 10 naar 15 procent. Dat was een van de doelen. We willen dat SharePeople van ons allemaal is, dus hoe meer mede-eigenaren hoe beter. Deelnemers zijn dan ook eigenaar en betrokken investeerders in de organisatie.”

De investeringsronde verliep via het sharefundingplatform Eyevestor en werd begeleid door door Sharefunders van Wouter Hagoort die zelf ook deelnemer is van SharePeople.

Uitbreiding vangnet en eigen arbodienst voor zzp’er
SharePeople gebruikt het opgehaalde geld om een nieuwe oplossing voor blijvende arbeidsongeschiktheid tot aan het pensioen aan te gaan bieden. Op dit moment is SharePeople een vangnet gedurende de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid. Dat aanbod wordt dus uitgebreid. Blaauw: “Het wordt een volwaardig alternatief voor de AOV zoals we die tot nu toe kennen in Nederland. We gaan de markt van AOV-verzekeringen daarmee compleet op zijn kop zetten.”

Daarnaast wordt gewerkt aan het opzetten van een eigen arbodienst voor zzp’ers onder de naam SharePeople Crowdability. Blaauw daarover: “Daarin gaan zzp’ers samen werken aan hun eigen duurzame inzetbaarheid.”

Een deelnemer bij SharePeople doneert één keer per maand maximaal 6% van de gekozen inkomensdekking (1.000 tot 3.000 euro). Omdat het ziekteverzuim bij SharePeople laag is, vallen de kosten in de praktijk veel lager uit dan deze maximale bedragen. In de praktijk is het maandelijkse bedrag bij de laagste inkomensdekking (1.000 euro) gemiddeld 20 euro en bij de hoogste inkomensdekking (3.000 euro) gemiddeld 60 euro.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht