Industry Wire

Geplaatst door Descartes

Descartes vereenvoudigt e-facturatie aan Europese overheden dankzij PEPPOL-certificering

Amersfoort, 27 augustus 2019 – Descartes, marktleider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen voor de logistiek, maakt dankzij de verworven PEPPOL-certificering het versturen van elektronische factureren eenvoudiger. PEPPOL (Pan-European Public Procurement OnLine) is het Europese e-facturatie netwerk voor de overheid en haar leveranciers. Deze internationale standaard maakt digitaal factureren aan overheden daarnaast efficiënter en veiliger. Met de certificering voorziet Descartes in de groeiende behoefte van klanten, leveranciers die handeldrijven met overheden, om gebruik te maken van dit netwerk.

Toegang tot netwerk via Descartes
Leveranciers hebben een Access Point gecertificeerde provider nodig om facturen te versturen via het PEPPOL-netwerk. Doordat Descartes dit nu is, kunnen klanten via de softwareleverancier gemakkelijk gebruikmaken van het netwerk. Vooral voor internationaal opererende leveranciers is dit van toegevoegde waarde, omdat e-facturatie via het netwerk eenvoudiger en goedkoper is. PEPPOL wordt in heel Europa omarmd en de uitrol daarvan is volop gaande.

“Voor leveranciers wordt het steeds complexer om elektronisch zaken te doen”, aldus Fred van der Heide, Vice President Product Strategy bij Descartes. “Wij helpen onze klanten om weg te blijven van de complexiteit van verschillende protocollen voor het beheren en verzenden van elektronische supply chain data en documenten. Dit is ook zo bij PEPPOL. Klanten sturen hun facturen naar ons en wij sturen ze vervolgens in het juiste format door via het PEPPOL-netwerk. Met een certificering als deze is onze elektronische supply chain dienstverlening nog completer waardoor we leveranciers nog beter kunnen bedienen.”

——-

Over Descartes
Descartes (TSX: DSG) (Nasdaq: DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo (Canada), en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie op www.descartes.com en op LinkedIn en Twitter.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht