Industry Wire

Geplaatst door Sycada

DriveTag App maakt MONO score inzichtelijk

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden blijft een groeiend probleem op onze wegen. Met verontrustende statistieken tot gevolg. Als reactie hierop heeft de overheid in 2018 de MONO campagne in gang gezet en in 2020 het programma MONO-zakelijk gericht op werkgevers. MONO versterkt de sociale norm van het niet lezen of sturen van berichten tijdens het rijden. Vanaf nu is de MONO score ook daadwerkelijk inzichtelijk geworden. De DriveTag App van tech- en softwareontwikkelaar Sycada, meet en toont de MONO score.

Visual_Mono_X_Sycada-v2-(2).png

Het doel van de MONO score is het terugdringen van het aantal verkeersdoden en gewonden veroorzaakt door afleiding in het verkeer. Recente onderzoeken hebben opnieuw aangetoond dat het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden een alarmerende trend blijft. Afleiding speelt namelijk een belangrijke rol, in 20 tot 30% van alle verkeersongevallen.

In een poging om deze zorgwekkende trend om te keren, heeft Sycada de MONO score geïntroduceerd binnen de DriveTag App onder de noemer “Aandacht”. Dit innovatieve systeem meet het rijgedrag van bestuurders en biedt realtime feedback om hen bewust te maken van hun rijgedrag, met specifieke aandacht voor telefoongebruik.

“De grootste eye opener voor mij was hoe eventuele afleidingen tijdens het rijden je rijstijl kunnen beïnvloeden. Even in de file berichten checken, onder het mom van ‘ik sta toch stil’, zorgt al voor minder alertheid. Dit kwam voor mij duidelijk uit de score naar voren. Ik wist het al; maar toch weer de bevestiging dat telefoongebruik tijdens het rijden een no-go is”, aldus Susanne van Dongen, DriveTag app gebruiker en Manager Damage & Insurance bij Alphabet (de leasemaatschappij van BMW).

Door middel van de MONO score wordt telefoongebruik tijdens het rijden dus meetbaar, waardoor organisaties in staat worden gesteld gerichte maatregelen te kunnen nemen om dit gedrag te verminderen.

“Met de lancering van de MONO score binnen onze DriveTag App streven we ernaar om een significante verandering teweeg te brengen in het rijgedrag van bestuurders”, aldus Kristian Winge, CEO van Sycada. “Door organisaties te voorzien van inzichtelijke en meetbare gegevens over telefoongebruik tijdens het rijden, geloven we dat we een belangrijke stap zetten richting veiligere wegen en een vermindering van verkeersongevallen.”

De voordelen van MONO rijden strekken zich uit tot het verbeteren van mobiliteit, verhoging van veiligheid, vermindering van ziekteverzuim en het creëren van een duurzamere werkomgeving.

Over MONO-zakelijk

Het programma MONO-zakelijk is een samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een 18-tal partners zoals ANWB, Interpolis, Bouwend Nederland en Veilig Verkeer Nederland. MONO-zakelijk richt zich op bedrijven en organisaties in Nederland en helpt hen veiliger, slimmer en duurzamer onderweg te gaan. Dit doet het programma a.h.v. concrete casuïstiek, tips en best practices op hun website monozakelijk.nl en LinkedIn @MONO-zakelijk.

Over Sycada
Sycada is een tech- en softwareontwikkelaar die technologie ontwikkelt om de wereld van transport en mobiliteit groener, veiliger en efficiënter te maken.. Sycada bedient meer dan 1.000 zakelijke klanten door heel Europa vanuit kantoren in Amsterdam, München en Athene. Dit wordt bewerkstelligd door de inzet van de juiste tools om te coachen naar bewust en bekwaam rijgedrag, alsook het versnellen van de transitie naar zero-emissie voertuigen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht