Industry Wire

Geplaatst door e-bike to go

E-BIKE TO GO REALISEERT OMZETGROEI VAN RUIM 250% IN 2019

In 2020 en 2021 focus op uitbreiding distributie met pick-up points en fysieke winkels

Amsterdam, 4 juni 2020 – E-bike to go, de grootste aanbieder van e-bike abonnementen van Nederland, maakte in 2019 een indrukwekkende groei door. De omzet groeide met maar liefst 250% naar 1,15 miljoen en het bedrijf draaide voor het eerst break-even. Dat blijkt uit de resultaten over 2019 die e-bike to go vandaag naar buiten brengt. De enorme groei afgelopen jaar was mede het resultaat van de snel ontwikkelende trend naar duurzaam vervoer. Voor dit jaar verwacht e-bike to go een nog spectaculairdere groei: door het coronavirus is de vervoersbehoefte van bedrijven en consumenten blijvend veranderd, er werden de afgelopen weken dan ook recordomzetten behaald.

E-bike to go bedient duizenden consumenten en zakelijke gebruikers die een elektrische fiets rijden door middel van een maandelijks opzegbaar abonnement, waar ook onderhoud en service bij is inbegrepen. De marktleider kan onder andere multinationals en foodbedrijven tot de klantenkring rekenen. Er werd in 2019 een recordaantal van 420.000 elektrische fietsen verkocht in Nederland, waarmee 70% van de totale omzet in de fietsenmarkt van de verkoop van e-bikes komt.* Om aan deze grote vraag van consumenten te kunnen voldoen richt e-bike to go zich dit jaar op uitbreiding van de distributie door meer fysieke winkels en pick-up points te openen.

E-bike to go racet zichzelf voorbij
Het bedrijf startte dit jaar met een vloot van 1.900 e-bikes, inmiddels rijden er 4.000 rond in Nederland. Jelle Visser, oprichter e-bike to go: “We hebben onze strategie voor dit jaar aangepast, mede door de gevolgen van de coronacrisis. Zo merkten we een grote vraag bij maaltijdbezorgers, maar tegelijkertijd een daling van het aantal aanvragen voor woon-werkgebruikers doordat zoveel mensen thuiswerken. Ook de zorg heeft op dit moment een grote behoefte aan elektrische fietsen, deze hebben we daarom dit jaar gratis beschikbaar gesteld aan zorgmedewerkers zodat ze veilig van en naar het werk kunnen reizen of bezoeken kunnen afleggen.”

De aangepaste koers laat al snel resultaat zien. De fietsen voor de zorg zijn blijvend, de vraag bij maaltijdbezorgers groeit harder dan ooit en het woon-werkverkeer trekt weer aan, mede door mensen die het OV nu liever mijden. Visser geeft aan dat ze iedere week weer een recordaantal abonnementen verkopen. “De markt voor elektrische fietsen is een enorme groeimarkt, maar de aanschafprijs van een nieuw exemplaar is nog altijd flink en daarom is een abonnement op een e-bike waarin ook nog de service en het onderhoud zijn inbegrepen een steeds interessanter alternatief. We kunnen het qua operatie eigenlijk maar net bijbenen en we verwachten half juli door onze voorraad fietsen heen te zijn. Op korte termijn hebben we dus meer fietsen nodig en om dat te realiseren zijn we op zoek naar een substantiële investering. We zijn dan ook al druk bezig met de plannen voor 2021, waarin we verwachten te groeien met 10.000 fietsen ten opzichte van dit jaar en onze winkelformule verder uit te breiden.”

Uitbreiding distributie
E-bike to go wil de komende twee jaren de distributie uitbreiden met pick-up points en fysieke winkels. In de winkels kunnen consumenten niet alleen een abonnement afsluiten, er vindt ook dagverhuur plaats en abonnementhouders kunnen hier terecht voor reparaties of het ophalen van hun fiets. Een eerste wapenfeit van deze strategische koers is de opening van de eerste fysieke winkel aan de Overtoom in Amsterdam in maart van dit jaar. Visser licht toe: “Fysieke winkels en pick-up points zijn belangrijk voor onze groei, we maken daarmee het gebruik van een elektrische fiets voor iedereen toegankelijk. In onze eerste winkel in de hoofdstad is er bijvoorbeeld veel vraag van buurtbewoners naar dagverhuur en de verwachting is dat deze vraag de komende jaren alleen maar zal groeien. Door het coronavirus zijn mensen anders naar vervoer en hun levensstijl gaan kijken, de elektrische fiets is een supergoede, duurzame en veilige vervanger voor het OV en korte autoritjes.”

Internationale ambitie
E-bike to go opent de komende tijd dan ook meer fysieke pick-up points, waar abonnementen kunnen worden afgesloten en klanten terecht kunnen voor reparaties en het ophalen van hun fiets. “In Den Haag hebben we inmiddels een succesvolle pilot gedraaid en we staan inmiddels ook wekelijks in Rotterdam en Utrecht. In juni starten we met een wekelijks pick-up point in Eindhoven. Met die locatie kunnen we het zuiden van Nederland beter bereiken. Onze ambitie is om volgend jaar nog eens 10 winkels te kunnen openen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland”, besluit Visser.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht