Industry Wire

Geplaatst door Eburon Business

Eburon Business start samenwerking met TenPages.com

Er liggen een aantal vernieuwende concepten ten grondslag aan TenPages.com. Crowdfunding is één van de belangrijkste pilaren onder het platform; lezers die brood zien in de teksten die gepubliceerd zijn door een auteur kunnen à € 5,- per stuk aandelen kopen in het toekomstige boek. Zodra er van het manuscript 2.000 aandelen verkocht zijn, wordt het boek uitgegeven en professioneel in de markt gezet. De oorspronkelijke investeerders delen mee in de opbrengst uit boekverkoop.

Momenteel telt het platform 464 schrijvers, die in totaal al meer dan 500 (delen van) manuscripten hebben geplaatst, waarvan er op dit moment een kleine 200 online staan. Al meer dan 3.000 aandeelhouders hebben één of meer aandelen gekocht. Van de 500 manuscripten zijn er al veertien waarvan alle aandelen verkocht zijn en binnenkort in de boekhandel verschijnen.

Op TenPages.com is er plaats voor zeer uiteenlopende genres. Romans, literatuur, sciencefiction en biografieën zijn goed vertegenwoordigd, maar ook een toenemend aantal managementauteurs vindt hun weg naar de site. Voor deze categorie is Eburon Business nu één van de uitgevers waar succesvolle businessboeken ondergebracht worden. Valentine van der Lande, directeur TenPages.com: “Ik ben blij dat we Eburon Business als uitgeefpartner kunnen verwelkomen. Uitgeverij Eburon heeft bewezen een van de meest vooruitstrevende partijen te zijn in het uitgeverslandschap. Hun verfrissende blik op mogelijkheden die technologische ontwikkeling biedt, past goed bij de visie van TenPages.com.”

Het managementimprint Eburon Business ging 7 juni 2010 van start en is onderdeel van uitgeverij Eburon. Boeken van Eburon Business verschijnen niet alleen als gedrukt boek, maar ook digitaal, als ebook.

“De samenwerking met TenPages.com biedt ons een unieke mogelijkheid om ons nieuwe business imprint uit te breiden met titels die zich voordat ze op de markt verschijnen al bewezen hebben”, aldus Wiebe de Jager, directeur-uitgever van Eburon. “Het concept achter TenPages.com sluit bovendien goed aan bij het innoverende karakter dat we met Eburon Business willen uitstralen. We zien dan ook uit naar de eerste managementboeken die we mogen gaan uitgeven.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht