Industry Wire

Geplaatst door EduHintOVD

Ed-tech bedrijf EduHintOVD wint Belgische onderwijsaanbesteding met SmartWiskunde

EduHintOVD gaat vanaf oktober dit jaar ook Vlaamse leerlingen helpen om effectiever te leren. Na een aanbesteding van de Vlaamse overheid, haalde EduHintOVD het perceel wiskunde voor het voortgezet onderwijs binnen met de nieuwe SmartWiskunde-methode.

Vlaamse overheid stimuleert digitaal onderwijs

Ook in Vlaanderen is digitalisering van het onderwijs een belangrijk thema. De Vlaamse overheid heeft als doel gesteld om verschillende initiatieven Vlaamse scholen te faciliteren bij de omslag naar een verdere digitalisering van het onderwijs.

Daartoe is het i-Learn platform opgezet, waarmee leerlingen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar gratis toegang hebben tot digitaal les- en toetsmateriaal.

De SmartWiskunde-methode: ook succesvol over de grens

Bij de aanbesteding die voor het i-Learn platform werd uitgeschreven, haalde EduHintOVD het perceel Wiskunde binnen met de eigen SmartWiskunde-methode. Een methode waarbij leerlingen stap voor stap worden geholpen om de leerstof zo goed mogelijk op te nemen.

Deze ProLearn techniek, doorontwikkeld vanuit de ITS-principes, van EduHintOVD geeft niet alleen aan of een antwoord goed of fout is, maar biedt hints als een leerling vastloopt en geeft stapsgewijs feedback zodat ook duidelijk is waar de eventuele fout precies zit.

Op die manier helpt de methode SmartWiskunde leerlingen om inzicht te krijgen in welk deel van de lesstof nog eens bestudeerd mag worden.

Gouden samenwerking met lokale partner

Voor de aanbesteding ging EduHintOVD een samenwerking aan met Uitgeverij Pelckmans, de Belgische partner van het Nederlandse ed-tech bedrijf. Deze samenwerking, gecombineerd met de unieke en bewezen succesvolle methode van EduHintOVD heeft uiteindelijk geleid tot winst:

“De gecombineerde som van specifieke kennis van de markt en het wiskunde domein stelde ons in staat een zeer aantrekkelijk, en dus winnend, aanbod voor de deelnemende scholen aan het i-Learn platform te formuleren ”. Aldus de CEO van EduHintOVD Charley Beerman.

EduhintOVD en Pelckmans: geen onbekenden

De beide partijen werkten de afgelopen drie jaar al samen en in het succes van dit project zien zij dan ook een bevestiging van de kwaliteit van het lesmateriaal, maar ook van de samenwerking zelf.

De implementatie van de SmartWiskunde methode op het i-Learn platform vindt op dit moment plaats. Vanaf medio november-december van dit jaar kunnen Vlaamse docenten de methode SmartWiskunde uit het i-Learn menu kiezen en aanbieden aan hun leerlingen.

Noot voor redactie

Over Eduhint

EduHintOVD maakt voor ruim 300 scholen en 200.000 leerlingen en docenten de volgende stap in leren mogelijk. Wij hebben blended lesmethodes voor vo en mbo onder de bekende merken PERSPECTIEF, SmartRekenen, SmartWiskunde, BRICKS en Kiem.

Met ons intelligente online leerplatform EduHint maken wij gepersonaliseerd leren mogelijk. Niet alleen in het onderwijs maar ook voor andere branches.

Ons team bestaat uit gedreven experts: ontwikkelaars, auteurs, opleidingsadviseurs en supportmedewerkers met kennis van didactiek en techniek.

www.eduhintovd.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht