Industry Wire

Geplaatst door Exotec

Exotec kondigt 4000ste robot aan en versnelt internationale expansie

Amsterdam, 5 december 2022 – De snelgroeiende Franse specialist in magazijnrobots Exotec kondigt aan dat het de productie van zijn 4000e robot heeft voltooid. Het bedrijf versnelt zijn productietempo om zijn groei te ondersteunen, vooral internationaal.

Ondertussen produceerde Exotec al 4000 robots, en dat terwijl het bedrijf amper zes maanden geleden hun 3000ste robot aankondigde. Dat onderstreept dus de sterke vraag naar het paradepaardje van het Franse bedrijf, de Skypod. Exotec heeft ondertussen 550 werknemers, waarvan er dit jaar 300 zijn aangeworven (150 in Europa). Skypod-robots worden volledig door Exotec in Frankrijk geproduceerd, in het hoofdkantoor van het bedrijf in Croix, waaruit export naar de hele wereld plaatsvindt.

Het succes en de internationale expansie van Exotec zijn verder ook zichtbaar in hun financiële prestaties. De afgelopen drie jaar heeft Exotec zijn jaarlijkse omzet verdrievoudigd, grotendeels dankzij hun snelle internationale expansie. Exotec stond bovendien op de achtste plaats in de Financial Times FT1000-lijst van snelst groeiende Europese bedrijven in 2022.

“We zijn erg trots om de productie van onze 4.000ste robot aan te kondigen, slechts zes maanden nadat we de 3.000 bereikten. Dit toont ook de groeiende vraag naar onze producten wereldwijd”, zegt Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec. “We danken dit succes aan de enthousiaste inzet van onze teams, die hun best doen om ons groeitempo bij te houden en te versterken. We blijven ook rekruteren, vooral R&D-profielen, om te blijven innoveren en onze klanten oplossingen te bieden waarmee ze vol vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.” Eerder dit jaar lanceerde Exotec zich ook in de Benelux, waar nog veel potentieel ligt bij bedrijven om de warehouse robotica te implementeren.

Over Exotec

Exotec is een roboticabedrijf dat wereldwijd opereert om schaalbare warehouse robotoplossingen te bouwen voor ’s werelds grootste merken. Het bedrijf combineert het beste van hardware en software om flexibele magazijnsystemen te bieden die de operationele efficiëntie verhogen, veerkracht toevoegen en de werkomstandigheden voor magazijnmedewerkers verbeteren. Meer dan 30 toonaangevende merken, waaronder Carrefour, Decathlon, Gap en Uniqlo, vertrouwen op Exotec voor goods-to-person magazijnautomatisering. Zo kunnen ze hun efficiëntie en rendabiliteit verbeteren wanneer bedrijfsmodellen en klantenverwachtingen veranderen. Lees meer op Exotec.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht