Industry Wire

Geplaatst door BarberBooking

Explosieve groei online afspraken in 2015

Consumenten boekten in 2015 steeds meer online hun kappersafspraken. BarberBooking, het grootste zoek- en boekplatform voor kappersafspraken in Nederland, komt met verrassende cijfers.

Online een vliegticket, een restaurant of hotel boeken is al een tijd de gewoonste zaak van de wereld, maar het boeken van je kappersafspraak was nog wat eng. In 2015 is het aantal online afspraken bij de kapper meer dan verdubbeld! Via het BarberBooking-systeem werden er eind 2014 op jaarbasis nog 250.000 online afspraken gemaakt, eind 2015 werden er op jaarbasis al 560.000 online afspraken gemaakt. In 2016 wordt er eveneens een verdubbeling van het aantal online afspraken verwacht.

Per kapper zijn de online afspraken ook flink toegenomen, en wel met 41%. Dat wil zeggen dat een kapper in 2015 ook een groei in aantal online afspraken in zijn salon heeft gehad. Dat is ook niet een verrassing, aangezien 60% van alle online geboekte afspraken buiten openingstijd van de salon worden gemaakt. Dus een consument die overdag vergeten is om naar de kapper te bellen, kan in de avonduren als hij voor de spiegel staat, direct online een afspraak bij de kapper maken.

Ook zijn het aantal reviews in 1 jaar tijd flink gegroeid. Van 0 begin 2015 naar meer dan 40.000 eind 2015. En dit zijn niet zomaar reviews, dit zijn echt betrouwbare reviews. Een consument kan alleen een review achterlaten als hij daadwerkelijk een behandeling bij de salon heeft gehad. Geen fake-reviews dus bij de BarberBooking-kappers.

Boek jij je kapper al online? Ga naar www.BarberBooking.com en kies zelf je favoriete dag, tijd, behandeling en zelfs je favoriete medewerker.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht