Industry Wire

Geplaatst door Eyevestor

Eyevestor brengt nieuw financieel model naar Nederland

Het MKB staat garant voor maar liefst 70 procent van de Nederlandse economie. Toch geven banken deze branche vaak niet de financiële ondersteuning die zij nodig heeft. Eyevestor brengt hier verandering in door het eerste platform in Nederland aan te bieden waar sharefunding centraal staat. De organisatie stelt bedrijven eenvoudig in staat om aandelenkapitaal te vermarkten. Tegelijkertijd maakt eyevestor het laagdrempelig om te investeren in bedrijven van morgen. Juist door de focus te leggen op het eigen vermogen hoeven MKB’ers niet langs de officiële route – een lening via de bank – om te groeien naar succes. De digitale community zorgt ervoor dat merken sámen met fans kunnen bouwen aan succesvolle groei. Fans krijgen de kans om deel uit te maken van het merk waar zij in geloven. Merken kunnen stakeholders omdopen tot merkambassadeurs. Eyevestor noemt het de circulaire community economie.

Van schuld- naar aandeelmaatschappij
Een digitale community waar organisaties direct in verbinding staan met merkambassadeurs als aandeelhouders: eyevestor faciliteert gelijkwaardige relaties tussen merken en stakeholders waardoor organisaties meer met eigen vermogen kunnen. Tegelijkertijd biedt eyevestor ondernemers de mogelijkheid om stemrechten en stemweging flexibel in te richten: de ondernemer blijft in controle. “In plaats van het aanvragen van torenhoge leningen bij de bank of het opzetten van crowdfunding biedt eyevestor ondernemers de mogelijkheid om aandelenkapitaal in te zetten voor financiering. Op deze manier kan het MKB samen met stakeholders groeien naar succes. Sharefunding leidt echter niet alleen tot groei in waarde, maar vooral tot financiële vrijheid en verbondenheid, dit is onze eerste missie. Onze tweede missie is de verschuiving van een schuldmaatschappij naar een aandeelmaatschappij te bewerkstelligen. De verbondenheid en relatie middels aandelen staat in geen vergelijking tot een schuldrelatie. Een gezond eigen vermogen biedt veel meer financieringsmogelijkheden, daarom geloven we dat een circulaire community economie een einde kan maken aan de schuldmaatschappij.” – Gijs Dalen Meurs, founder eyevestor.

Sharefunding leidt tot succes
Diverse organisaties hebben via eyevestor een community opgebouwd, versterkt en succesvolle groei gemaakt met hun achterban. Zo was de sharefunding campagne van Sharepeople binnen 36 uur gefund door meer dan 150 klanten. Het netwerk van ondernemers groeide in korte tijd naar 1600 klanten: een mooi voorbeeld van de circulaire community economie. Evenals WOK Vredenburg, die dankzij 151 aandeelhouders groeikapitaal realiseerde om een nieuwe vestiging van het restaurant te openen. Ook Samen een Koe Kopen (SEKK) betrekt haar klanten in de missie om duurzaam vlees te verkopen. ”Crowdfunding is simpelweg projectmatige financiering waar je niet uit kunt stappen, maar met sharefunding kun je samen met je eigen achterban de volgende stap zetten. Het voelt als een waardering van stakeholders die in je geloven.” – Kirsten Marsman, eigenaresse van SEKK.

Man met een missie
Gijs Dalen Meurs rolde na zijn MBA in Londen in de financiële wereld van de Amerikaanse bank Citigroup. Het grote succes zorgt ervoor dat Gijs een koophuis kan verwezenlijken. Niet veel later breekt de crisis uit en raakt Gijs verzeild in zijn hoge hypotheek. Het verpanden van zijn huis op Airbnb dekt zijn hypotheek en biedt hem inspiratie voor een kwestie waar hij door decennia ervaring in de financiële wereld tegenop botst. Door vraag en aanbod te vertalen naar een community krijgen organisaties wél de kans om alles uit eigen vermogen te halen, onder eigen voorwaarden en dus zonder leningen of schuld. De Airbnb onder de aandelen, eyevestor, was geboren. Waar Airbnb huiseigenaren en huiszoekenden verbindt, brengt eyevestor MKB’ers en ondernemers in verbinding met fans, klanten, werknemers en andere stakeholders.

Over eyevestor
Eyevestor, the share company, stelt een markt beschikbaar voor bedrijven en particulieren die vandaag nog niet actief zijn met aandelen. Eyevestor zorgt dat ondernemers meer kunnen met eigen vermogen en het betrekken van de achterban bij het investeren en participeren in aandelen van ondernemingen waar zij in geloven. Eyevestor verbindt gemotiveerde ambassadeurs en ondersteunt ondernemers bij het inzetten van aandelen. Via het platform maakt eyevestor digitaliseren, kopen en verkopen van aandelen toegankelijk en eenvoudig voor iedereen. Het faciliteren van duurzame circulaire relaties en een marktplaats draagt bij aan zowel financiële vrijheid als liquiditeit in het aandelenkapitaal. Binnenkort begint eyevestor ook een eigen bescheiden sharefunding campagne voor de volgende uitbreidingsfase van haar platform.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht