Industry Wire

Geplaatst door Naspers

Fabricio Bloisi benoemd tot CEO Prosus en Naspers

Amsterdam, 17 mei 2024 – Prosus N.V. (AEX: PRX) kondigt aan dat het bestuur van Prosus en Naspers de benoeming van Fabricio Bloisi tot Chief Executive Officer (CEO) van Prosus en Naspers Group (hierna: ‘de Groep’) unaniem heeft goedgekeurd. Fabricio begint op 1 juli 2024.

Fabricio Bloisi is nu nog CEO van de Braziliaanse maaltijdbezorger iFood, dat tot de portefeuille van techinvesteerder Prosus behoort. Fabricio kocht iFood in 2013 toen het nog een start-up met twintig werknemers was. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot de meest vooraanstaande maaltijdbezorger van Brazilië. Fabricio heeft zich bewezen als ondernemer en innovator met ruime ervaring in het leiden, bouwen en opschalen van technologiebedrijven in groeimarkten.

Het bestuur bedankt Ervin Tu voor zijn sterke leiderschap van de Groep als interim-CEO de afgelopen acht maanden. Ervin blijft een belangrijke rol spelen bij het verder ontwikkelen van de Groep in een nieuwe functie, die van President en Chief Investment Officer (CIO).

Koos Bekker, president-commissaris Prosus en Naspers: “Uitzonderlijke ondernemers bijstaan die de levens van mensen beter maken met technologie heeft ons succes gebracht. Fabricio is een ondernemer met een bewezen staat van dienst. Met zijn benoeming tot CEO plaatsen we innovatie en ondernemerschap in het hart van de groep.

Fabricio heeft van iFood een van de meest innovatieve maaltijdbezorgers ter wereld gemaakt, en een welbekend merk in Latijns-Amerika. Hij heeft visie, diepgaande operationele ervaring en een ijzeren discipline. Deze combinatie van vaardigheden maakt hem volgens het bestuur de juiste persoon om ons nu te leiden.

Ervin heeft het voortreffelijk gedaan als onze interim CEO. Hij heeft genavigeerd door uitdagende externe omstandigheden en onze teams aangescherpt, en dat met energie en kracht. Als President en CIO zal hij een belangrijke rol spelen in het vormgeven van de strategie, investeringen en het toewijzen van kapitaal van de Groep.”

Fabricio Bloisi: “Het is een eer om de kans te krijgen Prosus en Naspers te leiden tijdens een enorm enerverende tijd van innovatie en verandering in de technologiesector. Ik ben er trots op dat we van iFood een van de grootste en meeste succesvolle merken in Latijns-Amerika hebben gemaakt. Dit is te danken aan een gepassioneerd team dat een goede balans heeft gevonden tussen innovatie en gedisciplineerd investeren. Daarbij handelde het team snel en zette het onze mensen in hun kracht. Dit zit in mijn bloed en neem ik mee in mijn rol als CEO van Prosus en Naspers.

Dit is een geweldige tijd, waarin technologie een positieve impact kan hebben op het leven van miljarden mensen. Een bedrijf als Prosus heeft een belangrijke rol in het identificeren van nieuwe technologieën, zoals AI, die invloed hebben op de wereld en opkomende markten in het bijzonder. Onze focus op innovatie en discipline, samen met onze voortreffelijke mensen, kennis en cultuur, zorgen voor betere ervaringen voor onze klanten, kansen voor onze werknemers en betere resultaten voor onze aandeelhouders, tot ver in de toekomst.”

Ervin Tu: “Fabricio heeft een geweldige staat van dienst en passie. Verder is hij een pleitbezorger van een goede bedrijfscultuur en denkt hij groot. We bevinden ons midden in een fascinerende tijd van verandering in de technologiesector. Er liggen veel kansen in het verschiet en ik heb enorm veel zin om met Fabricio samen te werken.”

Fabricio Bloisi treedt op 1 juli toe tot de raad van bestuur van Naspers als directeur. Dat gebeurt bij Prosus na de algemene vergadering van aandeelhouders in augustus 2024, behoudens goedkeuring van aandeelhouders.

De strategische doelen van de Groep blijven ongewijzigd. De Groep ligt op koers om zijn doelstellingen waar te maken, waaronder geconsolideerde handelswinst in e-commerce in de tweede helft van FY24 en de voortzetting van de inkoop van eigen aandelen. Er wordt meer informatie naar buiten gebracht tijdens de publicatie van de jaarresultaten op 24 juni 2024.

Het bedrijf heeft voor vandaag, vrijdag 17 mei, om 11 uur CET een call opgezet met investeerders om de aankondiging te bespreken. Aanmelden voor de call kan hier.

Over Fabricio Bloisi

Fabricio Bloisi is de oprichter van Movile en CEO van iFood, een van de meest vooraanstaande maaltijdbezorgers in Latijns-Amerka. iFood heeft ruim 5.000 mensen in dienst en werkt met 350.000 partnerrestaurants. Het bedrijf werkt met ruim 300.000 bezorgers en verwerkt zo’n 96 miljoen bestellingen per maand. In 2022 was iFood goed voor een productiewaarde van 20 miljard Amerikaanse dollar. Dat was 0,53% van het bruto nationaal product van Brazilië.

Fabricio is afgestudeerd in Computer Science aan de State University of Campinas en behaalde een MBA aan de Getulio Vargas Foundation. Zijn afstudeerscriptie schreef hij over start-ups, innovatie en strategie. Ook heeft hij het EPGC-programma aan Stanford Graduate School of Business en OPM aan Harvard afgerond.

Op persoonlijk vlak promoot hij graag educatieve projecten met zijn 1Bi Foundation om het onderwijs met technologie te ondersteunen. In 2023 werd Fabricio benoemd tot VN-woordvoerder voor onderwijs onder SDG4 voor Brazilië. Ook werd hij lid van de raad voor economische en duurzame ontwikkeling van de president van Brazilië.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht