Industry Wire

Geplaatst door Tipalti

Fintech Tipalti ontvangt DNB-licentie en introduceert Europees automatiseringsplatform voor betalingen

Dankzij DNB-licentie kunnen nu ook Europese financiële afdelingen een derde van hun tijd besparen
Amsterdam, 19 september 2023 – Tipalti, het zakelijke automatiseringsplatform voor betalingen, kondigt vandaag de introductie aan van haar volledig gelokaliseerde product voor de Europese markt. Hiervoor is de fintech door De Nederlandsche Bank (DNB) erkend als elektronischgeldinstelling, wat inhoudt dat Tipalti in heel Europa betalingen mag verwerken. Dankzij het accountancy-platform van Tipalti besparen financiële afdelingen door administratie en betalingen te automatiseren tot een derde van hun tijd.
Handmatige financiële processen slokken nog steeds ruim een derde (36%) van de tijd van financiële afdelingen van Nederlandse bedrijven op*. Dat blijkt uit recent onderzoek van Tipalti, dat vorig jaar haar kantoor in Amsterdam opende. Eerder haalde het bedrijf ruim €265 miljoen op voor de introductie in Europa, nadat de van oorsprong Israëlische fintech de VS veroverde. Het internationale finance platform, dat gewaardeerd wordt op ruim €8,15 miljard, verwerkt jaarlijks meer dan €35,4 miljard aan transacties. Inmiddels bedient Tipalti meer dan 100 Europese klanten, waaronder YouGrow, Contentoo en EazeGames, en telt het groeiende Europese personeelsbestand meer dan 100 werknemers.
DNB-licentie basis voor Europese uitbreiding
Voor de uitbreiding in Europa had Tipalti haar zinnen gezet op een betalingslicentie van DNB, die nu ook is toegewezen. Met de licentie is Tipalti in staat om door heel Europa financiële transacties te verwerken. De fintech introduceert hiervoor een volledig gelokaliseerd product, dat alle Europese talen en valuta zal ondersteunen. Het bedrijf verkreeg eerder al een licentie voor het verwerken van betalingen in de VS, Canada, Israël, het VK en Ierland.
Rob Israch, President bij Tipalti, legt uit: “Nederland is de bakermat van Europa en de prestigieuze licentie van DNB is voor ons de sleutel om bedrijven op dit continent te bedienen. De economische groei in Europa in 2023 is naar verwachting 1% en blijft daarmee achter ten opzichte van de VS, die in het tweede kwartaal van dit jaar een groei van 2,4% kende. Daarom hebben Europese bedrijven meer dan ooit behoefte aan gelokaliseerde tools die hen een concurrentievoordeel geven.”
“De tijd die wordt besteed aan handmatige financiële processen is de tijd die niet wordt besteed aan strategie om groei te bevorderen. Met onze volledig gelokaliseerde oplossing en strategische partnerschappen met financiële instellingen in heel Europa, bevindt Tipalti zich in een sterke positie om bedrijven te helpen de duurzame groei te realiseren die nodig is. Met een enorme markt om te bedienen, zijn de kansen voor Tipalti in Europa gigantisch.”
Tipalti heeft de ambitie om verder in Europa uit te breiden, waaronder in Duitsland en Scandinavië, met het doel voor 2025 minstens 20 procent van de nieuwe klanten uit de Europese markt te halen.
Automatisering van financiële processen
Met het gelokaliseerde aanbod en de nieuwe licentie kan Tipalti nu verder uitbreiden in Europa en een volledig spectrum aan betalingsdiensten en gelokaliseerde oplossingen bieden aan bedrijven. Met de diensten kunnen klanten van Tipalti inefficiënties voorkomen en de wrijving van bestaande handmatige betalings- en administratieve processen verminderen, terwijl het overzicht en de controle worden verbeterd. Hiermee wordt de snelheid en betrouwbaarheid van geautomatiseerde betalingen naar de momenteel onderbediende markt gebracht.
Op 21 september zal Tipalti haar derde jaarlijkse Illuminate-conferentie organiseren, waar experts uit de industrie samenkomen om te bespreken hoe automatisering, AI en innovatie de toekomst van de financiële wereld vormgeven. Daarnaast zal de fintech een declaratietool introduceren die het aanvragen en uitbetalen van declaraties naadloos laat aansluiten op haar end-to-end AP-, batchbetalingen- en inkoopoplossingen.

*Tipalti gaf Insight Avenue de opdracht een onafhankelijk onderzoek uit te voeren, bestaande uit 500 interviews met professionals uit de finance sector in de VS, Groot-Brittannië, Nederland en België. De geïnterviewden waren werkzaam bij snelgroeiende bedrijven (omzetgroei van 20% of meer in de afgelopen twaalf maanden) met 50 – 1.000 werknemers. De interviews vonden plaats in maart 2023.

Over Tipalti
Tipalti komt van de Hebreeuwse uitdrukking voor ‘We hebben het afgehandeld’. Tipalti is het enige bedrijf dat zowel crediteuren- als Global Partner Payments-workflows biedt voor dynamische bedrijven. Tipalti ondersteunt de gehele financiële operatiecyclus: onboarding en beheer van internationale leveranciers, instellen van inkoopcontroles, stroomlijnen van factuurverwerking en -goedkeuringen, uitvoeren van betalingen over de hele wereld en het afstemmen van crediteurengegevens binnen een multi-dochteronderneming. Tipalti stelt snelgroeiende bedrijven in staat om snel op te schalen door de financiën strategisch in te richten met operationele, compliance- en financiële controles. Bedrijven kunnen binnen enkele minuten efficiënt en veilig duizenden partners en leveranciers in 196 landen betalen. Duizenden bedrijven, zoals Amazon Twitch, GoDaddy, Roku, WordPress.com en ZipRecruiter, gebruiken Tipalti om de operationele workload met 80% te verminderen en de financiële afhandeling met 25% te versnellen, terwijl de financiële controles worden versterkt en de uitgaven inzichtelijk worden gemaakt. Ga voor meer informatie naar tipalti.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht