Industry Wire

Geplaatst door Fourkites

FourKites neemt Europese supply chain visibility leider NIC-place over

AMSTERDAM — 18 januari 2022 — FourKites kondigt de overname aan van NIC GmbH (NIC-place), de belangrijkste Europese leverancier van supply chain visibility. De gecombineerde FourKites’ en NIC-place’s weg-, spoor- en zee-transporteursnetwerken vormen het grootste multimodale transporteursnetwerk in Europa. Dit biedt verladers van over de hele wereld het meest uitgebreide end-to-end wereldwijde supply chain visibility platform. De overname versnelt ook de invoering van veilige real-time visibility-oplossingen die specifiek zijn ontworpen voor transporteurs. Bovendien verkort het de time to value voor verladers met complexe, multimodale transporteursnetwerken.

 

NIC-place is marktleider op het gebied van supply chain visibility software-oplossingen die speciaal ontworpen zijn voor vervoersbedrijven, transporteurs en logistieke dienstverleners. Met het eigen Data Control Center (DCC) biedt NIC-place transporteurs een flexibele en veilige manier om supply chain data te delen met klanten. Tegelijkertijd houden transporteurs volledige controle over hun bedrijf, hun netwerk en hun data. NIC-place is opgericht in 2016 en heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland. Duizenden bedrijven, zoals Kuehne+Nagel, H. Essers, Unterer, Quehenberger en Frigotrans, vertrouwen op NIC-place om miljoenen zendingen per jaar te tracken en te monitoren.

 

“We zijn erg blij dat we onze krachten bundelen met FourKites, de innovatieve marktleider in real-time supply chain transport visibility en end-to-end multimodale dekking,” zegt Pete Jendras, oprichter en managing director van NIC-place. “FourKites deelt onze visie om databeveiliging en -integriteit prioriteit te geven, en transporteurs in staat te stellen eenvoudig samen te werken met hun supply chain partners. We kijken uit naar het uitbreiden van de gecombineerde voordelen van NIC-place’s toonaangevende transporteursoplossingen met het grootste wereldwijde real-time visibility-netwerk.”

 

Als FourKites bedrijf blijft NIC-place zich richten op oplossingen specifiek voor transporteurs. Ze maken gebruik van het uitgebreide verladersnetwerk, de wereldwijde schaal en R&D motor van FourKites om het innovatietempo te versnellen. De bedrijven houden de naam NIC-place en de NIC-place kantoren in Duitsland, van waaruit het team en de activiteiten worden uitgebreid.

 

“NIC-place beschikt over de enige visibility-oplossing op de markt die is gericht op transporteurs, de meest geavanceerde spoor-tracking functies in Europa, en ongeëvenaarde expertise in waardevolle en temperatuur gecontroleerde zendingen,” zegt FourKites oprichter en CEO Mathew Elenjickal. “Deze overname leidt tot een transporteur- en verlader-georiënteerde expertise, die end-to-end visibility en de levering van nieuwe maatwerkoplossingen voor onze klanten versnelt.”

De overname helpt de hoognodige supply chain visibility in heel Europa te versnellen. Volgens een recent onderzoek van Reuters en FourKites over de toestand van Europese supply chains, geeft 78% van de Europese bedrijven aan dat end-to-end traceerbaarheid van vracht hun grootste knelpunt is in de supply chain.

De geavanceerde mogelijkheden van NIC-place:

  • Privacy en beveiliging van data. Het Data Control Center (DCC) van NIC-place is onderworpen aan enkele van de strengste data privacy-voorschriften met betrekking tot AVG. Deze wetten stellen transporteurs in staat om volledige controle te houden over hun data en met wie ze die delen.

  • Eenvoudige integratie met elke real-time visibility aanbieder. DCC van NIC-place is de enige oplossing met gestandaardiseerde interfaces voor alle open real-time visibility platforms. Het brengt alle data-types van meerdere telematicasystemen van verschillende fabrikanten en transportwijzen samen. Vervoerders die DCC gebruiken, beschikken over één eenvoudige hub voor al hun visibility-data.

 

  • Temperatuur gecontroleerde en waardevolle zendingen. NIC-place is marktleider op het gebied van tracken van temperatuur gecontroleerde en waardevolle transporten zoals geneesmiddelen, verse en diepgevroren producten en elektronische apparatuur. De grootste groep van Europese koeltransportbedrijven vertrouwt op het NIC-place platform om klanten beter van dienst te zijn en ervoor te zorgen dat belangrijke goederen met de hoogste kwaliteit worden afgeleverd.
  • Uitgebreide en geoptimaliseerde dekking voor spoor. NIC-place trackt het grootste spoornetwerk in Europa — een steeds belangrijkere capaciteit nu veel bedrijven vanwege de voortdurende uitdagingen met zeevracht meer zendingen per spoor verzenden. De geavanceerde monitoring van het bedrijf volgt wagons, treinsamenstelling, belangrijke punten en transporten, voor effectief gebruik, soepele processen en betere planning.

 

“We zijn blij dat deze twee marktleiders de krachten bundelen,” zegt Europees transporteur Rainer Linke, Unterer Logistics. “Hun gedeelde inzet voor veilige, door transporteurs gecontroleerde data-uitwisseling, samenwerking en voortdurende innovatie, maakt ons enthousiast over de waarde die deze samenwerking oplevert voor de bredere Europese logistieke gemeenschap.”

 

FourKites’ overname van NIC-place volgt kort op een recordgroei voor beide bedrijven nu ze de uitdagingen aangaan die worden aangewakkerd door de aanhoudende wereldwijde supply chain crisis. In 2021 zag FourKites een groei van 148% in het Europese verzendvolume, verdubbelde het aantal nieuwe Europese klanten, groeide het netwerk van transporteurs met 35%, en was er een groei van 110% in het aantal Europese transporteurs op de FourKites’ Premier Carrier List.

 

FourKites presenteert de NIC-place oplossing en de meerwaarde daarvan voor zowel transporteurs als verladers in een live webinar dat op woensdag 16 februari plaatsvindt. Aanmelden kan hier.

 

Over FourKites

FourKites® is een wereldwijd toonaangevend supply chain visibility platform, waarmee visibility verder gaat dan transport naar werven, magazijnen, winkels en meer. Elke dag worden er meer dan 2,5 miljoen zendingen over de weg, per spoor, over zee, door de lucht, per pakketdienst en koerier getrackt, in een bereik van 176 landen. FourKites combineert real-time data met krachtige machine learning om bedrijven te helpen bij het digitaliseren van hun end-to-end supply chains. Meer dat 1.000 van ‘s werelds bekendste merken – waaronder 9 van de 10 CPG en 18 van de top 20 voedsel- en drankbedrijven – vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en meer flexibele, efficiëntere en duurzamere supply chains te creëren. Kijk voor meer informatie op https://www.fourkites.com/.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht