Industry Wire

Geplaatst door Klarna

Gebruikersaantallen Nederlandse startup iBilly in de lift dankzij samenwerking met Klarna Kosma

Amsterdam, 16 januari 2023 – Klarna Kosma – Klarna’s financiële technologie en Open Banking platform voor banken, fintechs en retailers – heeft de krachten gebundeld met iBilly – een veelgebruikte app voor personal finance – met als doel gebruikers een datagedreven, geïntegreerd overzicht van hun financiën te geven. Als resultaat van deze samenwerking is het aantal gebruikers flink gegroeid. Dit stelt iBilly, een snelgroeiende Nederlandse startup, in staat klanten in alle delen van Europa te laten kennismaken met zijn innovatieve budgetteringstechnologie.

iBilly, dat in 2021 is gelanceerd, is een app die op basis van kunstmatige intelligentie gebruikers in staat stelt al hun bankrekeningen, budgetten en spaardoelen via één toepassing te stroomlijnen: van pensioensparen tot vermogensbeheer. De app biedt inzicht in hun bestaande en toekomstige financiële situatie door transacties op te halen en te categoriseren. Dit biedt gebruikers in één oogopslag een overzicht van alle dagelijkse inkomsten en uitgaven.

Samenwerking iBilly en Klarna Kosma beleeft vliegende start
Vanuit de overtuiging dat Open Banking de sleutel is tot uitbreiding van haar dienstverlening wendde iBilly zich tot Klarna Kosma – een merk en bedrijfsonderdeel van Klarna – dat haar snel en eenvoudig toegang geeft tot een groot aantal banken. Dit biedt startups als iBilly de mogelijkheid om in korte tijd nieuwe fintech-diensten wereldwijd in de markt te zetten. Dankzij de samenwerking met Klarna Kosma is iBilly in staat snel uit te breiden in heel Europa, door gebruikers via één app aan te sluiten op ruim 15.000 banken in 27 verschillende Europese landen. Dit heeft nu al geleid tot een maandelijkse groei van het aantal gebruikers van 28 procent; daarnaast heeft iBilly meer dan 70 procent nieuwe gebruikers verwelkomd die van start zijn gegaan met onboarding.

“De samenwerking met Klarna Kosma stelt ons in staat andere spelers een stap voor te zijn, door ons te verbinden met banken in heel Europa en een aanzienlijke stijging van het aantal gebruikers te realiseren. Dankzij dit partnership kunnen we ons richten op de verdere vernieuwing van onze app, door slimmere inzichten te genereren waarmee we gebruikers helpen nóg beter te budgetteren, sparen en hun financiën te beheren”, vertelt Mo Radjab, CEO van iBilly.

“Met de toegang tot Klarna Kosma heeft iBilly zijn bereik in korte tijd flink uitgebreid en nieuwe gebruikers geholpen met budgetteren en sparen, een doel dat Klarna van harte toejuicht. Klarna Kosma ondersteunt financiële dienstverleners door het leveren van alle benodigde bouwstenen voor innovatie”, zegt Wilko Klaassen, VP Open Banking van Klarna Kosma. “We zijn erg blij om iBilly te verwelkomen op ons platform en we zien ernaar uit deel uit te maken van hun groei. Dit doen we met de gemeenschappelijke ambitie om nóg meer gebruikers te helpen hun financiën op orde te brengen.”

– EINDE PERSBERICHT –

Over Klarna Kosma
Klarna Kosma is een merk en bedrijfsonderdeel van Klarna en is gelanceerd om de snelle groei van haar wereldwijde Open Banking-platform te benutten. Door eenvoudig toegang te bieden tot meer banken dan welke andere Open Banking-aanbieder dan ook, stelt Klarna Kosma fintechs in staat in zeer korte tijd hun dienstverlening internationaal op te schalen. Daarnaast biedt zij de belangrijkste bouwstenen voor innovatie in de financiële dienstverlening. Klarna Kosma voorziet financiële instellingen, fintechs en handelaren van de noodzakelijke connectiviteit om de nieuwe generatie fintech-apps en diensten te bouwen, door via één enkele API snel een veilige toegang te bieden tot 15.000 banken in 27 landen wereldwijd. Klarna Kosma zal gebruikmaken van de enorme groei die Klarna op dit gebied heeft doorgemaakt, met een ruime verdubbeling van het aantal aangesloten banken in 2022. Op dit moment verwerkt Klarna Kosma jaarlijks bijna een miljard verzoeken om informatie over bankrekeningen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht