Industry Wire

Geplaatst door Betawerk

Gemeente Maastricht kiest voor internetbureau Betawerk

De corporate website van gemeente Maastricht is aan vervanging toe en het groeiend aantal projectwebsites van de gemeente vraagt om steeds meer beheer. De gemeente zocht daarom naar een bureau voor een duurzame samenwerking op het gebied van websites. Deze vond zij onlangs in het Heerlense Betawerk via een Europese aanbesteding.

Eén oplossing voor alle websites

De veiligheids- en toegankelijkheidseisen van overheidswebsites worden steeds strenger. Dat resulteert in een toename van beheertaken en potentiële risico’s voor de tientallen websites van gemeente Maastricht, naast de corporate website. Om dit beheer te vereenvoudigen en veiligheid en kwaliteit te borgen, realiseert Betawerk een ecosysteem van websites waarmee gemeente Maastricht eenvoudig nieuwe websites kan realiseren. Deze multisite-oplossing bevat bovendien een oplossing voor kwaliteitsmanagement waarmee toegankelijkheid en actualiteit van informatie wordt geborgd als onderdeel van een decentrale redactiemodel van de gemeente. De corporate website www.gemeentemaastricht.nl gaat najaar 2019 als eerste product van dit ecosysteem live.

“Met Betawerk zorgen we ervoor dat de gemeente Maastricht haar informatievoorziening vóór, dienstverlening áán en participatie mét burgers, bedrijven, bezoekers en studenten zowel inhoudelijk als functioneel, tegen een lagere kostprijs, naar een hoger niveau kan brengen.” Albert Royen, Informatiemanager gemeente Maastricht

 

Partnerschap

Het belang van een goede online serviceomgeving wordt steeds groter. De huidige gemeentewebsite van Maastricht is uitgegroeid tot het primaire communicatie- en voorkeurskanaal voor dienstverlening aan inwoners en bedrijven. De communicatie van gemeentelijke projecten zijn in grotere mate afhankelijk van hun online bereik. Vanuit een partnerschap helpt Betawerk de gemeente Maastricht bij de digitale uitdagingen van nu, en die in de toekomst.

Martijn Hermans, directeur Betawerk: “We zijn blij met het vertrouwen dat gemeente Maastricht in ons stelt. We zitten mee aan de tekentafel waardoor we een optimaal kunnen helpen bij hun digitale transformatie en het verhogen van digitale maturiteitsniveau.”

Internetbureau uit de regio

Betawerk is een prijswinnend internetbureau dat organisaties helpt in het scherpstellen van hun online strategie en slimme oplossingen ontwikkelt voor complexe digitale uitdagingen. Betawerk levert advies, websites en apps en is gespecialiseerd in oplossingen voor de zorg, het onderwijs en (semi)overheden. Ze is gevestigd in Brightlands Campus Smart Services in Heerlen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht