Industry Wire

Geplaatst door Q42

Van Gogh Museum en Rijksmuseum winnen belangrijke Europese internetprijs

Amsterdam, 17 november 2021 – Het Van Gogh Museum en Rijksmuseum zijn dit jaar beide in de prijzen gevallen bij de Lovie Awards, de meest prestigieuze onderscheiding voor digitaal werk in Europa. Dat maakte The International Academy of Digital Arts and Sciences, de organisatie achter de Lovies, vandaag bekend. De Amsterdamse musea winnen samen vijf awards waaronder twee gouden juryprijzen.

De Lovie Awards worden ook wel de ‘Europese Oscars van het internet’ genoemd. Het Van Gogh Museum en Rijksmuseum zijn beide onderscheiden voor hun nieuwe websites, vorig jaar ontwikkeld door digital product studio Q42.

Vier Lovie Awards voor vangoghmuseum.nl

Het Van Gogh Museum wint dit jaar zowel juryprijzen als publieksprijzen bij de Lovie Awards. Goud geeft de jury in de categorie ‘Websites – Best practices’ en zilver in de categorie ‘Apps, Mobile Sites & Voice – Best Visual Design’. En in beide categorieën is ook de publieksprijs gewonnen.

De nieuwe website van het Van Gogh Museum is ontwikkeld door het digitale team van het museum, Q42 (techniek) Dept (design) en Polteq (software testing). De site onderscheidt zich door opvallend kleurgebruik, een volledig gedigitaliseerde museumcollectie, krachtige interactieve verhalen en veel slimme features, zoals de nieuwe functionaliteit ‘Vincent for Scale’.

Martijn Pronk, Hoofd Digitale Communicatie Van Gogh Museum:

“Bij de ontwikkeling van de nieuwe museumwebsite hebben het team van het Van Gogh Museum, Dept en Q42 steeds naar het beste resultaat gestreefd. Het winnen van een Lovie bevestigt de kwaliteit van hun gezamenlijke inspanningen, het is de kers op de taart.”

Gouden Lovie Award voor rijksmuseum.nl

De jury van de Lovies heeft de nieuwe website van het Rijksmuseum onderscheiden met een gouden award in de categorie ‘Websites – Cultural Institutions’. Voor de nieuwe website hebben Q42, designbureau Fabrique en het digitale team van het Rijks een innovatief verhalenplatform ontwikkeld. Hierdoor biedt de website een online ervaring die net zo goed is als rondwalen door het museum zelf.

Nanet Beumer, Head of Digital bij het Rijksmuseum:

“We zijn heel trots dat het harde werken wordt beloond in een hoge engagement van kunstliefhebbers over de hele wereld en nu ook met een gouden Lovie Award.”

Lovie Awards

De Lovie Awards staan bekend als de meest prestigieuze en enige echte pan-Europese prijzen binnen de Europese internetcommunity. De Lovie Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Europese bureaus, die de beste websites, apps, social media-campagnes, internetvideo’s en online advertenties hebben ontwikkeld. Dit jaar is de tiende editie van de Lovie Awards. Alle cases die in 2021 hebben gewonnen, zijn te bekijken op winners.lovieawards.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht