Industry Wire

Geplaatst door The Next Ad

Hoe Le Olive online verkopen heeft verhoogd door de technologie en expertise van The Next Ad

Online sales boosten met behulp van de juiste technologie en expertise

Om advertentieprestaties naar een hoger niveau te tillen, is Le Olive de samenwerking aangegaan met The Next Ad. Met als doel om online groei en internationale schaalbaarheid te realiseren zijn ze aan de slag gegaan.

En dat heeft goed uitgepakt! Binnen een zeer korte periode heeft het team van The Next Ad de online advertenties en campagne structuur van Le Olive naar een hoger niveau getild. Met als resultaat aanzienlijke online groei en het uitbreiden naar nieuwe markten.

Over Le Olive
Le Olive, opgericht anno 2018 in Amsterdam door Lena Cobelens, staat erom bekend klanten de unieke mogelijkheid te bieden om trendy producten te personaliseren, zoals kimono’s, badjassen, slaapmaskers en pyjama’s.

Het idee achter het merk begon nadat Cobelens een kans zag in de markt van gepersonaliseerde luxe lounge kleding. Ze had de populariteit van op maat gemaakte ‘Mommy to Be’-kimono’s opgemerkt bij verschillende influencers op Instagram, maar kon deze online nergens vinden.

Ervan overtuigd dat deze producten voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn, heeft Cobelens de stap genomen om Le Olive op te starten en leidt ze het merk sindsdien.

Tegenwoordig zijn de producten van het merk erg populair als cadeau voor verjaardagen, bruiloften en Mommy-To-Be’s.

Resultaten door deskundig advies
Om Le Olive’s advertentieprestaties naar een hoger niveau te tillen, is het merk een samenwerkingsverband aangegaan met The Next Ad. De keuze is gevallen op The Next Ad door Cobelens’ vertrouwen in de kennis en inzichten van The Next Ad’s advertising specialisten en het vertrouwen in het kunnen realiseren van de doelen online groei en internationale schaalbaarheid.

Het belangrijkste doel binnen de samenwerking is om het aantal verkopen en het bereik te vergroten en tegelijkertijd naamsbekendheid op te bouwen door het gebruik van sociale advertentiecampagnes.

Met ruime ervaring (lees 10+ jaar) in het beheren van digitale advertentiecampagnes voor tal van Fashion en E Commerce bedrijven was het behalen van deze ambitie voor het team van The Next Ad op maat gemaakt!

Persoonlijk advies en effectieve advertentie technologie
Bij The Next Ad hechten ze veel waarde aan het voortdurend innoveren van advertentie technologie om ervoor te zorgen dat de best mogelijke resultaten uit campagnes gehaald kunnen worden. Als officiële Facebook en Google Marketing Partner met gecertificeerde professionals, is Le Olive verzekerd van persoonlijke service en een sterke en doeltreffende sociale advertentiecampagne!

In nauwe samenwerking met een van The Next Ad’s experts zijn er meerdere stappen ondernomen om de strategie voor Facebook & Instagram advertenties van Le Olive naar een hoger niveau te tillen. Na een grondige analyse van de prestaties van het bedrijf, werd een op maat gemaakte full-funnel advertentiestrategie met veel zorg opgesteld en geïmplementeerd. Door een effectieve advertentie funnel te creëren, kan Le Olive zich op de juiste doelgroep richten, de juiste potentiële klanten koesteren en efficiënter converteren.

Hoewel Le Olive’s eerdere sociale advertentiecampagnes voornamelijk gericht waren op het vergroten van het websiteverkeer, zijn het vergroten van sales en bereik nu de belangrijkste doelstellingen van de strategie. Ook is de content creatie verder geoptimaliseerd aan de hand van de resultaten van de uitgevoerde campagnes, met dank aan het advies van The Next Ad!

Door de juiste inzet van technologie voor de continue optimalisatie van de campagnes in combinatie met de kennis en inzichten van het team van specialisten van The Next Ad, heeft de samenwerking tussen Le Olive en The Next Ad tot verbluffende resultaten heeft geleid!

Het succes van Le Olive
In de zoektocht naar een top-notch advertising specialist, is de samenwerking met The Next Ad zonder twijfel een succesvolle beslissing gebleken! Met The Next Ad zijn bedrijven verzekerd van een advertentiestrategie die specifiek bij hun doelstellingen passen, in plaats van een eenduidige aanpak die vaak wordt gevolgd door marketing bureaus.

Dus wat zijn nu de geweldige resultaten die we hebben kunnen bereiken? Dit zijn resultaten waar we trots op zijn!

  • Omzet gestegen met + 1050%
  • Omzet gestegen met + 1087%
  • CPC daalde met 88%

Business tijdens de corona crisis
Veel bedrijven over de hele wereld voelen de impact van de corona crisis op hun bedrijfsvoering. Nu mensen vaker thuis blijven, is er een nieuwe trend ontstaan in online gedrag waarbij de online activiteit enorm is toegenomen en de e-commerce branche een explosieve groei doormaakt.

Bij The Next Ad zetten zij zich in om de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, samen op te lossen. In tijden van crisis is een nauwe samenwerking van belang. Samen met Le Olive heeft The Next Ad de beste strategische oplossing weten te vinden in deze nieuwe dynamische markt. Daarvoor is onderzoek gedaan naar:

  • Hoe de crisis de industrie en markten van Le Olive heeft beïnvloed
  • Welke veranderingen te zien zijn in het online consumentengedrag
  • De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van belangrijke advertentie statistieken

Na deze punten te hebben beoordeeld, heeft The Next Ad’s team van specialisten zorgvuldig een strategie opgesteld die Le Olive zou helpen om hun campagneresultaten te behouden en te overtreffen, ook tijdens deze crisis.

Meegaan met veranderingen
Als gevolg van de nieuwe ‘binnen’-cultuur is de online vraag naar producten die het thuisblijven comfortabeler maken aanzienlijk toegenomen. Aangezien de lounge-wear van Le Olive perfect past in de trend van het thuisblijven, hebben The Next Ad’s consultants een aantal mogelijkheden geïdentificeerd om Le Olive te helpen met het effectief promoten van hun items bij een groter publiek via verschillende markten en kanalen.

Doordat veel getroffen bedrijven hun marketingbudgetten aan het begin van de crisis hebben verlaagd of online campagnes geheel hebben stopgezet, zijn er enorme dalingen in CPM en CPC opgemerkt. Dit creëerde een speciale gelegenheid om meer campagnes te voeren die gericht zijn op prospecting tegen lagere kosten, om nieuwe klanten te bereiken voor Le Olive.

Om de online prestaties van Le Olive verder te verbeteren, hebben The Next Ad’s specialisten zich voortdurend gericht op het geven van aanvullende creative aanbevelingen met betrekking tot advertentie-inhoud en beeldmateriaal, op basis van de veranderingen in het consumentengedrag. Dit bleek zeer succesvol te zijn. Direct na de implementatie van het advies werd een omzetstijging opgemerkt.

Grootste prestaties tot nu toe
Na het succes van de eerste campagnes, koos Le Olive ervoor om de advertentie-inspanningen uit te breiden naar meer kanalen en nieuwe (internationale markten), evenals om het advertentiebudget te verhogen.

Kort na het lanceren van campagnes in de nieuwe markten, slaagde Le Olive erin om de omzet met 90% te verhogen, week na week – de hoogste wekelijkse omzet die het bedrijf toendertijd ooit heeft behaald! En dat is nog niet alles: in de eerste week van de lancering werden de allereerste verkopen ook geregistreerd in de nieuwe markten!

Kortom, Le Olive is erin geslaagd om:

  • Succesvol haar business uit te breiden door internationaal te adverteren
  • Uit te breiden naar nieuwe advertentiekanalen
  • Omzet te verhogen met 90%

Vooruitkijken
De succesvolle samenwerking tussen Le Olive en The Next Ad heeft duidelijk tot ongelooflijke prestaties geleid. Met The Next Ad’s ervaring in het opzetten en beheren van campagnes via verschillende kanalen en voor nieuwe marktintroducties, hebben zij Le Olive kunnen helpen een aantal grote stappen te zetten!

“Aangezien dit slechts het begin is van een lonende samenwerking met Le Olive, kijken we ernaar uit om nog meer geweldige resultaten te behalen en de voordelen van uitbreiding naar meer kanalen en markten in de toekomst te benutten!”

Als je meer wilt weten over samenwerken met The Next Ad, bekijk dan zeker enkele van onze vele andere succesverhalen van onze partners! Als je wilt weten hoe The Next Ad jouw bedrijf kan helpen met een op maat gemaakte en schaalbare advertentiestrategie, wacht dan niet langer en neem hier contact op met ons team!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht