Industry Wire

Geplaatst door HP

HP helpt met hoogwaardige patiëntenzorg bij Flevoziekenhuis door storage te versimpelen

Amstelveen, 6 juli 2015 – Hewlett-Packard (HP) gaat de informatievoorziening van het Flevoziekenhuis in Almere verzorgen. Het technologieconcern gaat zorgen dat het personeel altijd de benodigde informatie heeft om hoogwaardige patiëntenzorg te bieden. Dit doet HP door de data storage voorziening van het ziekenhuis te vernieuwen en uit te breiden.

Onder de vijfjarige overeenkomst valt een nieuwe HP Converged Storage omgeving die de data infrastructuur van het Flevoziekenhuis versimpelt. Daarnaast worden de data storage prestaties verhoogd en de jaarlijkse operationele kosten verlaagd. HP Flexible Capacity Service (FCS) zorgt ervoor dat het Flevoziekenhuis data storage op de meest optimale manier inzet voor de organisatie. Het ziekenhuis betaalt alleen voor de gebruikte capaciteit. Tevens beheert HP de hele IT-omgeving rondom Storage en Servers, waardoor het ziekenhuispersoneel ontlast wordt van deze arbeidsintensieve taken.

Het Flevoziekenhuis is een middelgroot, algemeen ziekenhuis in Almere met ongeveer 400 bedden. Ook biedt het ziekenhuis ruimte voor partners in de zorg als AMC, Zorggroep Almere en Revalidatiecentrum De Trappenberg.

“De explosieve datagroei en de constant veranderende regelgeving hebben een grote impact op onze storage technologie en flexibiliteit”, aldus Lex Pater, ICT-manager Flevoziekenhuis. “Het geeft daarom een goed gevoel om het complete storage beheer over te dragen aan HP. Het voordeel van ‘pay-per-use’ is dat het een goede fundatie is voor de toekomstige infrastructuur. Waarom zouden we als Flevoziekenhuis op voorhand investeren, met verwachtingen voor de toekomst in het hoofd, terwijl we toegang tot middelen ‘on demand’ kunnen krijgen en weten dat er altijd een buffer klaar staat om snelle groei en nieuwe projecten op te vangen?”

Een complete HP Converged Storage infrastructuur oplossing met één intern en één extern datacenter is verzekerd van snel rampherstel. De HP 3PAR StoreServ 7400c storage arrays leveren efficiënte, toekomstgerichte storage met een flash tier voor extreem snel gebruik van elektronische medische dossiers. Een tweede tier is voor makkelijke datatoegankelijkheid en een derde tier voor kostenbesparende archivering. Dit terwijl de HP Data Protector software helpt bij het managen van de explosieve datagroei van het ziekenhuis met geavanceerde backup en recovery mogelijkheden.

De HP StoreOnce 4900 Backup, direct verbonden met de HP 3PAR StoreServ arrays, zorgt voor kostenbesparende en schaalbare backup op schijf met deduplicatie voor lange termijn, intern databehoud en extern rampherstel. Een HP StoreEver MSL6480 tape library zorgt voor een tweede backup buiten het ziekenhuis. Hierdoor zijn de medische beelden van het Flevoziekenhuis altijd beschikbaar.

“Om in te spelen op de veranderende IT-behoeften, hebben organisaties als het Flevoziekenhuis de flexibiliteit van korte termijn schaalbaarheid nodig”, aldus Alex Dielhof, HP. “HP Converged Storage en HP FCS zorgen dat het ziekenhuis direct de data storage capaciteit kan verhogen of verlagen naar wens, terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht