Industry Wire

Geplaatst door Whizpr

HTC Vive lanceert volledige suite van premium VR-aanbiedingen voor bedrijven

Seattle – HTC Vive™ heeft vandaag een premium virtual reality-ervaring voor de zakelijke markt aangekondigd, waaronder een nieuw platform, nieuwe hardware en nieuwe software die specifiek beschikbaar is voor commercieel gebruik. Deze lancering versterkt de toegenomen toewijding van Vive om uitstekende ontwerp- en softwarekennis te combineren met ‘s werelds beste VR-hardware. Met deze complete oplossing, mogelijk gemaakt door Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile VR Platform, kan de zakelijke markt op nieuwe, effectieve manieren creëren en samenwerken met zowel werknemers als klanten.

Vandaag presenteert Vive ook een portfolio van premiumproducten waaronder Vice Focus™, een nieuwe standalone HMD voor ondernemingen, VIVE WAVE™ VR SDK, het open VR-platform voor ontwikkelaars om content te maken voor standalone devices, en Vive Sync een nieuwe samenwerkingstool voor bedrijven.

Vive Focus: de meest krachtige standalone VR-ervaring
Middels Vive Focus biedt Vive de meest complete en krachtige standalone VR-ervaring voor bedrijven. Met deze lancering zal Vive Focus beschikbaar zijn in 37 markten over de hele wereld. Vive Focus wordt mogelijk gemaakt door het Vive Wave-platform en content van Viveport™. Deze innovatieve stand-alone headset is ideaal voor bedrijven die een echt mobiele VR-ervaring willen. Het biedt een combinatie van power en portability en grafische afbeeldingen met de hoogste resolutie beschikbaar voor een stand-alone headset zonder dat hier een PC tussen komt.

Met Vive Focus zijn geen externe basisstations of sensoren nodig – bedrijven kunnen onmiddellijk stand-alone VR gebruiken met dubbele 3K AMOLED-schermen, interactieve tracking en Snapdragon 835 Mobile VR Platform. Met hoge resolutie 2880 x 1600 afbeeldingen op hetzelfde niveau als een tethered, professioneel VR-systeem zoals de Vive Pro, biedt Vive Focus een innovatieve tracking en een gezichtsveld van 110°. De Vive Focus kent ingebouwde luidsprekers, is draadloos en werkt tot drie uur actief gebruik op een enkele lading.

De Vive Focus kan worden gecombineerd met het Vive Enterprise Advantage Professional Services-programma, dat commerciële licenties, speciale ondersteuning en serviceprogramma’s voor Vive Enterprise-hardware biedt. Het Advantage-programma biedt aankoopbescherming met op maat gemaakte hardwaregarantie, beperkte downtime, speciale ondersteuning en geavanceerde hulpprogramma’s voor apparaatbeheer, zoals een Kiosk-modus en een functie voor batchconfiguratie.

Vive Wave: het meest innovatieve platform voor uitstekende standalone VR
De nieuwe Vive Wave VR SDK biedt een open interface, die de interoperabiliteit tussen vele mobiele VR-headsets en accessoires mogelijk maakt, met Viveport als de universele distributie en storefront voor alle Vive Wave-apparaten. Hierdoor kunnen ontwikkelaars van VR-content efficiënter content ontwikkelen, porteren en publiceren, terwijl ze tegelijkertijd een veel breder bereik van potentiële klanten hebben middels de verschillende VR-headsets.

Ondertussen kunnen hardwarepartners zich richten op echte apparaatinnovatie tegenover fundamentele VR-optimalisatie, met toegang tot VR-content van hoge kwaliteit via het Viveport-platform.

Vive Wave is een duidelijke stap voorwaarts in het samenbrengen van de sterk gefragmenteerde mobiele VR-markt en stelt ontwikkelaars in staat content te creëren voor een gemeenschappelijk platform en storefront voor meerdere hardwareleveranciers. Tegenwoordig zijn er meer dan 150 applicaties beschikbaar, met meer in ontwikkeling, en het platform wordt momenteel op vijf zelfstandige apparaten over de hele wereld ingezet. Sinds de lancering hebben vijftien hardware-partners hun support aan Vive Wave aangekondigd en plannen ze de integratie van Wave in hun producten.

Shadow Creator wordt lid van het Vive Wave-platform
Vandaag verwelkomt het Vive Wave-platform Shadow Creator ook als nieuwste hardware-partner op het platform. Shadow Creator maakt Shadow VR, een alles-in-één VR HMD die 6DoF-controllers ondersteunt, heeft innovatieve functionaliteit en mogelijkheden en uitzonderlijke prestaties. Het apparaat wordt op 11 november wereldwijd gelanceerd.

De Shadow VR all-in-one HMD is uitgerust met een Snapdragon 835 Mobile VR-platform en een Fresnel ultra dunne optische lens, met behulp van een zelf ontwikkelde holografische 3D UI Blue Cat en 6 graden van vrijheid (DoF) -mogelijkheden. Een 2K (2560×1440) HD-scherm biedt gebruikers een duidelijkere en meer realistische beeldbeleving en het stereogeluid met dubbele luidspreker maakt de ervaring meeslepender. Shadow VR is uitgerust met zelfontwikkelde 6DoF-controllers, die gebruikmaakt van een negen-assige, uiterst nauwkeurige gyroscoop, ray tracing en een knopindeling die compatibel is met de meeste hedendaagse VR-controllers.

Vive Sync helpt enterprise partners efficiënter te werken
Vandaag heeft Vive ook Vive Sync geïntroduceerd, een nieuwe virtual reality-samenwerking en vergaderapplicatie specifiek voor ondernemingen die deel uitmaken van de Vive Enterprise-suite. Vive Sync is een intuïtieve samenwerkingstool waarbij interne team elkaar kunnen ontmoeten in een virtuele gedeelde ruimte, waardoor de communicatie en productiviteit van organisaties wordt verbeterd.

#####
Over HTC Vive
Vive is het eerste virtual-realityplatform in zijn soort, dat is gebouwd en geoptimaliseerd om VR in een huiskamersetting te ervaren. De interacties voelen levensecht aan. Vive lost haar beloftes van geavanceerde technologie en de beste content ruimschoots in. Vive heeft online het sterkste ecosysteem voor VR-hardware en -software, waardoor zowel consumenten als ontwikkelaars en ondernemingen van VR gebruik kunnen maken. Het Vive-ecosysteem is opgetrokken rond de beste VR-hardware. Het wordt ondersteund door Vive X, een accelerator voor start-ups op het gebied van VR-hardware en gerelateerde technologie; door Viveport, het wereldwijde platform en de appstore voor virtual reality; en door Vive Studios, dat de content voor de games en apps maakt. Voor meer informatie over Vive, bezoek www.vive.com.

Over Qualcomm
Qualcomm en Snapdragon zijn handelsmerken van Qualcomm Incorporated, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

Qualcomm Snapdragon is een product van Qualcomm Technologies, Inc. en/of zijn dochterondernemingen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht