Industry Wire

Geplaatst door Q42

Internetbureau Q42 vijf keer genomineerd voor Lovie Awards 2020

Amsterdam, 26 oktober 2020 – Internetbureau Q42 is dit jaar genomineerd voor vijf Lovie Awards, de meest prestigieuze prijs voor digitaal werk in Europa. Dat maakte The International Academy of Digital Arts and Sciences, de organisatie achter de Lovie Awards, afgelopen week bekend. In totaal heeft de organisatie 1000 inzendingen uit 30 landen beoordeeld. Nominaties zijn er onder andere voor Spotify, The Guardian en WeTransfer. Q42 is genomineerd voor de websites Rijksmuseum Thuis, Top 2000 online café en Borrel, de app van Kramp en de Toverspiegel-stemassistent van de Efteling. De app van 9292, ook gebouwd door Q42, heeft een eervolle vermelding gekregen. Half november worden de Lovie Awards 2020 uitgereikt.

Met de vijf nominaties behoort Q42 tot de internetbureaus met meerdere nominaties in verschillende categorieën. De website Rijksmuseum Thuis is genomineerd in de categorie ‘Cultural Institutions’, het Top 2000 online café van de NTR en NPO 2 in ‘Television & Film’ en Q42’s eigen videochattool Borrel in ‘Weird & Experimental’. De app van groothandel in onderdelen Kramp maakt kans om te winnen in de categorie ‘Utilities & Services’ en de Toverspiegel voice-applicatie van de Efteling in Best User Experience. Op vote.lovieawards.eu kan het publiek deze week zijn stem uitbrengen voor de People’s Lovie Award.

Rijksmuseum Thuis

Toen het Rijksmuseum zoals alle musea vanwege het coronavirus z’n deuren niet kon openen, hebben het museum, designbureau Fabrique en Q42 in korte tijd een nieuwe 360 graden-interactive gemaakt die de bezoeker virtueel langs de bekendste meesterwerken in de Eregalerij voert. Tijdens de online wandeling kan er worden ingezoomd tot op de kleinste details van kunstschatten als De Nachtwacht, Het melkmeisje en Marten & Oopjen.

Top 2000 online café

Speciaal voor het twintigjarige jubileum van de Top 2000 bouwde Q42 samen met de NTR en NPO 2 een interactieve 360 graden-versie van Nederlands bekendste muziekcafé. Met tours van Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk, albumhoezen vol verhalen en anekdotes, talloze beeld- en geluidsfragmenten uit de popgeschiedenis plus verschillende quizzen.

Borrel

Virtueel samenkomen, maar dan op een leuke manier. Met de nieuwe, zelf ontwikkelde webapp Borrel, ontstaan aan het begin van de coronamaatregelen, zijn informele afspraken, vrijdagmiddagborrels en soortgelijke events een stuk toffer dan met de standaard videoconferentietools.

Kramp-app

Het Nederlandse Kramp is de belangrijkste Europese groothandel in onderdelen en accessoires voor de agrarische sector. De nieuwe app maakt het vinden, herkennen en bestellen van de (juiste) producten een stuk makkelijker.

Efteling Toverspiegel

Om de magie in de vakantiehuisjes van de Efteling te vergroten bouwde Q42 samen met het attractiepark een voice assistant in een echte, interactieve spiegel die praat. Daarbij zijn voicetechnologie, beeld, verlichting en hardware gecombineerd, zodat de Toverspiegel op een leuke manier antwoord kan geven op veel voorkomende vragen.

Lovie Awards

De Lovie Awards staan bekend als de meest prestigieuze en enige echte pan-Europese prijzen binnen de Europese internetcommunity. De Lovie Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Europese bureaus, die de beste websites, apps, social media-campagnes, internetvideo’s en online advertenties hebben ontwikkeld. Dit jaar is de tiende editie van de Lovie Awards. Alle cases die in 2020 meedingen naar de Lovie Awards zijn te bekijken op vote.lovieawards.eu. Daar kan het publiek ook zijn stem uitbrengen voor de People’s Lovie Award.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht