Industry Wire

Geplaatst door UNIT4

Met intuo by Unit4 wijzigt Menzis traditionele gesprekscyclus naar continue dialoog

Utrecht, 6 juni 2019 – De op drie na grootste zorgverzekeraar van Nederland, Menzis, start dit voorjaar met een nieuw performancemanagementproces. Menzis heeft hierbij gekozen voor intuo by Unit4, een talent management-platform dat duidelijke doelstellingen, gerichte coaching en feedback aanbiedt om de betrokkenheid van werknemers te verhogen. Hiermee ondersteunt Menzis de ontwikkeling van haar medewerkers.
 
Meer eigen regie voor de medewerkers
Net zoals veel andere grote organisaties maakt bij Menzis de traditionele gesprekscyclus plaats voor een flexibeler model met meer eigen regie. Hiermee streeft Menzis naar een actieve dialoog over resultaten en ontwikkeling, verbonden aan de dagelijkse praktijk en op momenten dat het ertoe doet.
Elke medewerker heeft op dit platform een eigen profiel waarin ze doelen en voortgang kunnen bijhouden en feedback met collega’s kunnen uitwisselen. Ook biedt het platform gespreksondersteuning. Joop Nijhof, projectmanager bij Menzis: “Als je de traditionele functioneringsgesprekken loslaat, moet je een andere vorm van ondersteuning bieden aan je medewerkers. Daarbij hebben wij voor het platform van intuo gekozen.”
Meer eigenaarschap van je ontwikkeling
Alle medewerkers (ca. 1650) zullen overstappen op het flexibele proces dat ondersteund wordt met het talent enablement-platform intuo. Joop Nijhof: “Met deze nieuwe aanpak wil Menzis haar werknemers motiveren meer de regie te nemen op hun doelen en loopbaan. Daarbij staat sneller anticiperen op verandering centraal. Het is een logische stap in het eigen maken van werk en ontwikkeling.”
“We zijn trots dat wij Menzis kunnen ondersteunen in hun performancemanagementproces”, aldus Tim Clauwaert, medeoprichter en CEO van intuo. “Omdat mensen voortdurend met elkaar in gesprek komen en elkaar coachen, creëert ons talent enablement-platform een meer verbonden organisatie waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat en bedrijfsresultaten automatisch volgen.”
Intuo is een snelgroeiende aanbieder van talent enablement-oplossingen die eerder dit jaar werd overgenomen door Unit4. Unit4 biedt hiermee een uitgebreid Human Capital Management (HCM)-portfolio aan op het gebied van People, Finance, Project en Planning in the cloud voor organisaties in het middensegment van de markt.
Over Unit4
Unit4 is ‘in business for people’. Sinds het begin van de jaren tachtig hebben wij ons gespecialiseerd in software voor serviceorganisaties waar mensen centraal staan en het verschil maken. Onze technologie is van essentieel belang voor de organisaties die we bedienen – het verbetert hun efficiëntie en productiviteit en stelt mensen in staat om juist tijd te besteden aan hun eigenlijke werk zoals het helpen van hun klanten.
Door gebruik te maken van de nieuwste AI-, machine learning en digitale technologieën kunnen onze klanten bedrijfskritische gegevens beter dan ooit interpreteren. Onze cloud ERP- en industriegerichte oplossingen leveren snelle inzichten voor organisaties in sectoren zoals de zakelijke dienstverlening, het hoger onderwijs en de publieke en non-profit sector. Met onze software kunnen mensen meer waarde creëren voor zichzelf, hun organisatie en hun klanten
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of ons volgen op Twitter of LinkedIn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht