Industry Wire

Geplaatst door Jysk

JYSK Nederland ook succesvol in uitdagende tijden

JYSK Nederland heeft de omzet in het boekjaar 2022/23 zien groeien tot een recordhoogte van 181,9 miljoen euro. Ook is het JYSK gelukt om in economisch uitdagende tijden het bedrijfsresultaat te verbeteren.

De omzet in Nederland groeide in het afgelopen boekjaar, dat liep van september tot en met augustus, met 8,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 21,4 miljoen euro, een toename van 1,8 procent.

Frank Christant, Country Director van JYSK in Nederland, België en Frankrijk, is tevreden met het resultaat. “Ons succes is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Veel retailers hebben het moeilijk en ook wij hebben te maken met oplopende operationele kosten. Bovendien staat door de hoge inflatie de koopkracht van consumenten onder druk.”

JYSK heeft dit opgevangen door te investeren in zeer concurrerende prijzen, onder meer in de belangrijke productgroep tuinmeubelen. “We staan erom bekend dat we altijd een goede aanbieding hebben. Daarom ben ik blij dat we inmiddels ook weer prijzen blijvend kunnen verlagen”, zegt Frank Christant.

Lonen verhoogd

Daartegenover staat dat JYSK de lonen van winkelmedewerkers in een jaar tijd met 11 procent heeft verhoogd. Ook kregen ze het afgelopen boekjaar ruim 511.000 euro aan bonussen uitgekeerd.

“We vinden het belangrijk onze medewerkers zich gewaardeerd voelen en graag bij ons werken. Het is dankzij hun inzet en toewijding dat JYSK zo succesvol is”, zegt Frank Christant. JYSK heeft ongeveer 1000 medewerkers in Nederland.

Winkelconcept 3.0

De internationale retailketen wil de komende jaren verder groeien in Nederland. Het doel is meer winkels te openen, om nog dichter bij de klant te komen. JYSK heeft nu 102 winkels in Nederland, waarvan er vier in het afgelopen boekjaar werden geopend. Ook opende JYSK een tijdelijk distributiecentrum in Lelystad.

Daarnaast zijn in een jaar tijd vijftien winkels volledig vernieuwd. 73 van de 102 winkels zijn nu voorzien van het allernieuwste winkelconcept. Het doel is om de ombouw eind 2024 te hebben afgerond.

Verwachtingen voor 2023/24

Frank Christant: “De verwachting voor het nieuwe boekjaar is de inflatie verder afneemt en dat ook de operationele kosten gaan dalen. Tegelijkertijd blijven consumenten voorzichtig met hun uitgaven. In deze onzekere tijden blijven wij ons richten op verdere groei. Steeds meer klanten weten ons te vinden voor een nieuw bed, tuinmeubelen of woondecoratie. We gaan door op dezelfde weg.”

Internationale cijfers

Ook internationaal laat JYSK sterke financiële resultaten zien. De wereldwijde omzet nam in 2022/23 met 6,3 procent toe tot 38,5 miljard Deense kronen (5,2 miljard euro). Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 3,96 miljard Deense kronen (531 miljoen euro).

JYSK opende het afgelopen boekjaar 135 nieuwe winkels, waaronder de eerste twee in Turkije. Het doel voor het nieuwe boekjaar is om minstens evenveel nieuwe winkels te openen. JYSK heeft nu ruim 3300 winkels in 48 landen.

Resultaten JYSK Nederland in 2022/23:

Omzet: 181,9 miljoen euro
Omzetgroei: 8,8%
EBIT: 21,4 miljoen euro
Resultaten JYSK in 2022/23:

Omzet: 38,5 miljard Deense kronen (5,2 miljard euro)
Omzetgroei: 11%
EBIT: 3,96 miljard Deense kronen (531 miljoen euro)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht