Industry Wire

Geplaatst door LANCOM Systems

LANCOM toont eerste Wi-Fi 7 access points

Exclusief voorproefje op MWC in Barcelona

Aken, 21 februari 2024 – LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, geeft op MWC van 26 tot 29 februari in Barcelona een uniek inkijkje in hun toekomstige Wi-Fi 7 access point portfolio. Bij de stand van Rohde & Schwarz, het moederbedrijf van LANCOM (hal 5, stand 5A80), kunnen geïnteresseerde bezoekers een exclusieve preview krijgen van de eerste apparaten. Deze zijn beschikbaar vanaf de zomer van 2024. Het LANCOM Wi-Fi 7 portfolio biedt alle voordelen van de nieuwste WLAN generatie, aangevuld met innovatieve functies zoals scanradio, redundant PoE-voeding en intelligent energiebeheer. De nieuwe access points worden ook geleverd in een compleet nieuwe behuizing.

De nieuwe WLAN standaard Wi-Fi 7, ook bekend als IEEE 802.11be, opent de deur naar hogere datadichtheden, grotere kanaalbreedtes en nog hogere snelheden. Ook introduceert het functies zoals multi-link bediening, multi-RU en puncturing. Net als bij Wi-Fi 6E maakt Wi-Fi 7 gebruik van de WLAN-exclusieve 6 GHz frequentieband, naast de 2,4 en 5 GHz banden. Dit zorgt voor een storingvrije WLAN-werking met minimale vertraging en maximale gegevensdoorvoer. Dit is een must, vooral voor realtime toepassingen zoals machinebesturing of virtual reality-ervaringen.

De twee nieuwe Wi-Fi 7 access points LANCOM LX-7500 en LX-7300 zijn speciaal ontworpen om professionele netwerken veiliger en duurzamer te maken. Tegelijkertijd vermindert het de werklast van beheerders door een hoge mate van automatisering:

Veilig
– Security scans maken radioveldbewaking mogelijk via een speciale scanradio.
– Dual PoE-in, wat zorgt voor volledig redundante voeding naar de secundaire switch voor maximale betrouwbaarheid (LANCOM LX-7500).
– Firmware die ontwikkeld is in Duitsland, wat garant staat voor een backdoor-vrije en veilige opstart. Ook is het maximaal betrouwbaar en toekomstbestendig dankzij regelmatige feature- en security updates.
– Geïntegreerde montagebeveiliging om incidentele diefstal te voorkomen.

Duurzaam
– LANCOM Sustainability Mode vermindert energieverbruik in het WLAN dankzij technologische opties en logische controle.
– Energiemonitoring voor het hele netwerk, waardoor transparantie onstaat over energieverbruik, besparingen, CO2-uitstoot en CO2-reductie.
– LANCOM maakt gebruik van plasticvrije verpakking op basis van papiervezels – een bijdrage aan eenvoudige en gesorteerde afvalverwerking.
– LANCOM optimaliseert de leveringsomvang door het voorkomen van verpakkings- en elektronisch afval en CO2-vervuiling in de logistieke keten.
– Behuizing gemaakt van 100% recyclebare materialen en zonder gelijmde afzonderlijke onderdelen.

Geautomatiseerd
– Zero-touch ingebruikstelling, auto-configuration, 24/7 monitoring & alerting en WLAN-anomaliedetectie via de LANCOM Management Cloud minimaliseren handmatige inspanningen.
– Zelflerende automatiseringsoplossing LANCOM Active Radio Control™ 2.0 optimaliseert WLAN-installaties met één druk op de knop, terwijl de scanradio een constante radioveldbewaking mogelijk maakt.
– LANCOM Active Power Control vermindert het energieverbruik van de WLAN-infrastructuur met behulp van een intelligente, cloudgebaseerde, dynamisch aanpasbare optimalisatieoplossing, met behoudt van operationele betrouwbaarheid.

Afbeeldingen van de nieuwe access points kunnen hier worden gedownload: https://i13.mnm.is/anhang.aspx?ID=0ae287f41092504114

Meer informatie is beschikbaar op de launchwebsite: https://www.lancom-systems.com/products/wireless-lan/wifi-7-access-points

Een dedicated Wi-Fi 7 tech website en whitepaper legt de nieuwe draadloze standaard hier uit: https://www.lancom-systems.com/technology/wifi-7

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht