LimoenGroen en SchaapOntwerpers realiseren nieuwe online kennisbank van Naturalis

Voor het Nature Learning Center (NLC) van Naturalis gaan we samen met SchaapOntwerpers een nieuwe online kennisbank realiseren voor kinderen, ouders en leerkrachten. De vele teksten, foto’s en video over allerlei thema’s uit de natuur kunnen straks op een leuke en interactieve manier worden bekeken. Doel is om meer leerlingen en onderwijsinstellingen te betrekken en de spectaculaire beleving van de natuur digitaal te verleggen. We zijn trots dat we voor Naturalis dit concept mogen gaan uitrollen!

Verwondering, relevantie en onderzoeken

Naturalis wil de centrale plek in Nederland zijn voor leren over de rijkdom van de natuur. Een ambitie die naadloos aansluit bij de ontwikkelingen om Naturalis tot meest innovatieve en leukste familiemuseum van Europa te maken. Thuis, in de klas en in de natuur. Daarom gaan LimoenGroen en SchaapOntwerpers in opdracht van Naturalis een digitale kennisbank ontwikkelen. Met deze digitale encyclopedie kunnen kinderen in het basis en voortgezet onderwijs, samen met hun leerkrachten en ouders op een leuke manier leren over de enorme rijkdom van de natuur.

Naturalis realiseert een rijk aanbod van digitale en fysieke producten en activiteiten op het gebied van natuur, voor toepassing in het museum, op school, thuis en in de natuur. Daarmee wil Naturalis mensen enthousiast maken en inzicht geven in de werking en waarde van weten­schap. Verwondering, relevantie en onderzoeken zijn kernwaarden die voor Naturalis leidend zijn bij de continue ontwikkeling van activiteiten en leermiddelen.

Vanuit die kernwaarden laat het Nature Learning Center (NLC), het nationale centrum voor leren over de rijkdom van de natuur, de komende jaren leerlingen, scholen en ouders kennismaken met de diversiteit van natuurhistorisch materiaal waar Naturalis over beschikt. De kennisbank maakt leren nog leuker door een grote hoeveelheid aan digitaal beschikbaar materiaal te ontsluiten. Het motto van Naturalis is dan ook: Wat je ook weet en wat je ook voelt, er is altijd meer om enthousiast over te zijn, meer om te leren en meer om te onderzoeken.

Freek Vonk

Inde toekomst moet het mogelijk zijn om met onderzoekers van Naturalis, zoals Freek Vonk, Anne Schulpen andere enthousiaste wetenschappers in contact te brengen.De kennisbank moet een bijdrage gaan leveren aan het behalen van de strategische doelstellingen voor de komende jaren waarbij jaarlijks 1 miljoen unieke bezoekers via online kanalen naar Naturalis komen en 1350 scholen uit het basis en middelbaar onderwijs worden bereikt.

Full service

SchaapOntwerpers en LimoenGroen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de digitale encyclopedie, in opdracht van Naturalis. De bureau’s werken full service samen voor onder meer voor Historisch Centrum Overijssel en KRO-NCRV. De kennisbank zal in oktober worden gelanceerd, bij de afsluiting van de expositie GIF/opening van een splinternieuwe expositie.

Wil je meer weten over dit project, stuur een bericht aan imre@limoengroen.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.