Industry Wire

Geplaatst door Orange

McConnell Dowell kiest Orange Business Services voor creëren IoT-oplossingen op bouwplaatsen

Parijs, 9 juli 2020 McConnell Dowell, een toonaangevend bouwbedrijf gespecialiseerd in infrastructuur, heeft Orange Business Services gekozen om voor hen een aangepaste, slimme en schaalbare IoT-oplossing te ontwerpen. De oplossing zal bouwplaatsen in staat stellen om real-time informatie, zoals het gebruik van zware machines en het bijhouden van resultaten, te verzamelen en te rapporteren. Als resultaat zullen er slimme keuzes worden genomen die uiteindelijk leiden tot operationele efficiëntie, tijd- en kostenbesparing.

De bouwindustrie wordt tegenwoordig geconfronteerd met aanzienlijke zakelijke en technologische uitdagingen, zoals het tekort aan apparatuur en geschoolde arbeidskrachten, toenemende korte projectschema’s en stijgende leveringskosten. Door gebruik te maken van real-time gegevens, worden bouwplaatsen in staat gesteld om deze problemen aan te pakken.

Co-innovatie

Orange en McConnell hebben door middel van co-innovatie vernieuwende applicaties en ideeën gecreëerd, zoals een flexibel en schaalbaar IoT-platform om real-time informatie via een privé IoT-netwerk te verzamelen, te rapporteren en te visualiseren. Voorheen kon McConnell Dowell alleen toegang krijgen tot rapporten die handmatig werden verzameld uit fysiek vastgelegde gegevens, dit was tijdrovend en inconsistent.

Met het IoT-platform van Orange heeft McConnell Dowell nu toegang tot meerdere apparaten en sensoren die gegevens verzamelen en het gebruik van activa op bouwplaatsen meten. Deze gegevens worden vervolgens naar het bedrijf verzonden over een LoRa low-power wide-area network (LPWAN) voor analyse. Via realtime dashboards kan het bouwbedrijf telemetriegegevens zoals machinebewegingen verzamelen en activa ter plaatse volgen. Projectteams beoordelen de efficiëntie van het machinegebruik en rapporteren over het individuele gebruik van activa.

McConnell Dowell kan ook materiaal volgen, zoals betonpanelen, van de fabrikant tot installatie. Vervolgens kunnen ze op locatie elk afzonderlijk paneel identificeren en de juiste beslissingen nemen, waardoor onjuiste plaatsing, herbewerking en projectvertragingen worden vermeden. Binnen het bedrijf zijn meer gebruiksscenario’s, bedrijfstoepassingen en een uitrol van nieuwe bouwplaatsen gepland.

Samenwerken

“De leveringskosten voor infrastructuur stijgen met acht procent per jaar. Efficiënt projectbeheer heeft mede hierdoor een directe impact op onze bedrijfsprestaties. We zijn gericht op het inbedden van technologie in onze processen, Orange Business Services bleek hierbij een ideale innovatiepartner. We werken nu samen aan het ontwikkelen van oplossingen die op verschillende projectlocaties kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden. Samen maken we ons bedrijf toekomstbestendig door middel van flexibele, schaalbare en slimme oplossingen die bedrijfsinzichten stroomlijnen”, zegt Rhys Craigie, Alliance Systems Manager bij McConnell Dowell.

“We zijn er trots op dat we samenwerken met organisaties die leidend zijn binnen hun sector in het stimuleren van digitale transformatie en continue innovatie. McConnell Dowell zorgt voor een revolutie in de manier waarop infrastructuurconstructieprojecten de afgelopen decennia zijn beheerd. We kijken ernaar uit om samen te innoveren en robuuste IoT-ecosystemen op te zetten voor grootschalige projecten die wereldwijd impact maken”, zegt Kevin Griffen, Managing Director, Australasia bij Orange Business Services.

Over McConnell Dowell

McConnell Dowell is een Creative Construction Company die voor haar klanten betere omgevingen bouwt door middel van veilige, slimme, efficiënte infrastructuur.

Sinds 1961 hebben we voor onze klanten duizenden hoogwaardige activa en faciliteiten gerealiseerd. Onze expertise ligt in de bouw, civiel, elektrisch, fabricage, scheepvaart, mechanisch, pijpleidingen, spoor, tunnel en ondergrondse constructie. Met meer dan 3.500 medewerkers en professionele engineering- en bouwteams in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië profiteren onze klanten van onze unieke mix van lokale kennis en internationale ervaring.

Ga voor meer informatie naar https://www.mcconnelldowell.com/

Over Orange Business Services

Orange Business Services is een netwerk-native digital services bedrijf en de wereldwijde enterprise divisie van de Orange Group. Het verbindt, beschermt en innoveert voor bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Orange Business Services maakt gebruik van de expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie in de digitale waardeketen en is goed geplaatst om wereldwijde bedrijven te ondersteunen op gebieden zoals softwaredefined networks, multi-cloud services, Data en AI, smart mobility services en cybersecurity. Het begeleidt ondernemingen veilig in elke fase van de levenscyclus van gegevens, van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.

Met bedrijven die floreren op het gebied van innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open samenwerkingsecosysteem. Dit omvat de 27.000 medewerkers, de activa en expertise van de Orange Group, haar technologie en zakenpartners, en een pool van fijn geselecteerde start-ups. Meer dan 3.000 multinationale ondernemingen, evenals twee miljoen professionals, bedrijven en lokale gemeenschappen in Frankrijk, stellen hun vertrouwen in Orange Business Services.

Voor meer informatie, bezoek www.orange-business.com of volg ons op LinkedIn,  Twitter en onze blogs.

Orange is een van ’s werelds toonaangevende telecomoperatoren met een omzet van 42 miljard euro in 2019 en 253 miljoen klanten wereldwijd op 31 maart 2020. Orange is genoteerd aan euronext Parijs (ORA) en aan de New York Stock Exchange (ORAN). In december 2019 presenteerde Orange haar nieuwe strategisch plan “Engage 2025”, geleid door sociale en milieu-verantwoording. Terwijl het versnellen van groeigebieden, zoals B-to-B diensten en het centraal stellen van data en AI, zal de hele Orange Group een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever zijn.

Orange en alle andere Orange product- of servicenamen in dit materiaal zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht