Industry Wire

Mijlpaal voor BlaBlaCar: 10 miljoen leden

Het online platform voor ride sharing, BlaBlaCar, viert een bijzondere mijlpaal. De community die bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit, heeft namelijk tien miljoen leden.

Het aantal gebruikers van het online transportnetwerk van BlaBlaCar groeit dagelijks. Maandelijks reizen er twee miljoen mensen via deze weg. De voordelen van het delen van ritten zijn eindeloos. Behalve dat zowel bestuurders als passagiers veel geld besparen door de kosten voor benzine te delen, is het ook een uitgesproken kans om nieuwe contacten te leggen. Dit maakt ride sharing een sociale trend die in zijn algemeenheid sterk aan populariteit wint. Een andere reden om voor deze oplossing te kiezen, is het behoud van de leefomgeving: hoe minder auto’s op de weg, hoe minder CO2-uitstoot.

Passagiers reizen met BlaBlaCar tot drie keer goedkoper dan wanneer ze de trein nemen naar dezelfde bestemming. Vooral wanneer last-minute gezocht wordt naar een rit, biedt deze dienst uitkomst. Zo kunnen passagiers al vanaf dertig euro van Utrecht naar Parijs reizen. Op deze manier is de gemiddelde bezetting per auto 2,8 personen tegenover 1,6 personen die doorgaans in de auto zitten op weg naar de eindbestemming. Meerdere passagiers in de auto houden daarnaast de bestuurder alert.

Niek Hoogendoorn, bestuurder en ervaringsdeskundige bij BlaBlaCar, vertelt dat de ride sharing community hem al ruim 5.000 kilometer lang plezierige ervaringen met passagiers uit bijna alle continenten heeft opgeleverd. “Iedereen heeft een leuk verhaal, vaak worden er lokale traktaties uitgedeeld en het is nooit saai onderweg. Ook het samenbrengen van verschillende mensen gaat altijd in goede harmonie; cultuur- en taalverschillen lijken niets uit te maken. Iedereen reist met BlaBlaCar om dezelfde reden: om op een gezellige, betaalbare, vaak verrassende en ontspannen manier van A naar B te komen. Dat daarbij op milieu, kosten en verkeersdrukte wordt bespaard is een mooie bonus.”

Shana Smeets, Country Manager Nederland bij BlaBlaCar, is erg blij met de mijlpaal van tien miljoen leden, verspreid over heel Europa. “Elke dag voelen we ons bevoorrecht om verder te bouwen aan een dienst met zo’n positieve en krachtige impact op de huidige economie. En nu mogen we ons tien miljoenste lid verwelkomen. Daar zijn we uiteraard erg trots op, maar dit toont voor ons ook dat ride sharing geen hype is, maar een nieuwe manier van reizen. Voor nu en in de toekomst.”BlaBlaCar is een betrouwbare community die bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit. BlaBlaCar staat aan de wieg van een volledig nieuw, door mensen aangedreven transportnetwerk. Met een toegewijde klantendienst, een ultramodern internet- en gsm-platform en een snel groeiende community van bestuurders en passagiers maakt BlaBlaCar van reizen een sociale, geldbesparende en efficiëntere ervaring voor miljoenen leden over heel Europa. BlaBlaCar speelt hiermee in op de toenemende sharing community waarbij men steeds minder bezit en meer deelt om te kosten te drukken. BlaBlaCar telt 10 miljoen leden in 12 verschillende landen. Meer dan twee miljoen leden reizen maandelijks met BlaBlaCar.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht