Industry Wire

Geplaatst door fonQ

Minister Kamp ontmoet e-commerce kids bij webwarenhuis fonQ

UTRECHT – Minister Kamp van Economische Zaken bracht op maandag 20 maart samen met leerlingen die betrokken zijn bij de Schoolwebwinkel een werkbezoek aan webwarenhuis fonQ. De leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs kwamen in contact met medewerkers van het e-commercebedrijf om de verbinding tussen theorie en praktijk van een webwinkel te stimuleren.
Op interactieve wijze stelden de jongeren, die zelf een webwinkel hebben leren opzetten, vragen aan medewerkers van fonQ die dezelfde werkzaamheden in het groot uitvoeren. De organisatie bevat relatief veel jonge medewerkers die vaak na een stage in dienst komen en intern worden opgeleid binnen hun vakgebied. Dit maakte fonQ extra interessant voor het werkbezoek. Samen met minister Kamp kregen de leerlingen vervolgens een rondleiding door het kantoor om de praktijk van dichtbij mee te maken. De leerlingen komen van verschillende scholen uit Nederland en zijn betrokken bij de Schoolwebwinkel, een leermethode waarbij leerlingen op jonge leeftijd een echte webwinkel leren opzetten en beheren.
Over de Schoolwebwinkel
De Schoolwebwinkel is een innovatief leerconcept gericht op onderwijs en ondernemerschap, waarbij kinderen gestimuleerd worden om moderne competenties te ontwikkelen. Deze leermethode is een initiatief van Jolanda Luimes waarbij leerlingen zelf een webwinkel opzetten die gecertificeerd is met het Thuiswinkel Waarborg. In teams beheren de leerlingen hun eigen webshop en ontwikkelen zij digitale vaardigheden zoals programmeren en CMS-beheer, wat zorgt voor betere toekomstige aansluiting op de arbeidsmarkt.
Over fonQ
fonQ is een snelgroeiend webwarenhuis met focus op de domeinen wonen, koken en lifestyle. Vanuit haar eigen fulfilment center in Utrecht levert fonQ ruim 60.000 verschillende producten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. De omzet van fonQ bedraagt circa 80 miljoen euro. Het bedrijf heeft circa 250 mensen in dienst.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht