Industry Wire

Geplaatst door Floortje Muskens Tekst & Communicatie

MixerGuide.com: Maak kennis met de ontwerpers áchter originele handgemaakte producten

MixerGuide.com is een nieuw, internationaal platform dat de verhalen achter creatieven centraal stelt. Van het verhaal achter een lamp gemaakt van glimmend beton tot het idee van een kartonnen tent, ontstaan tijdens het festivalseizoen. Liefhebbers leren zo de ontwerper beter kennen en hebben vervolgens de kans om via het platform een origineel handgemaakt product, soms met korting en soms zelfs kosteloos, in huis te halen. En hun omgeving ermee in aanraking te laten komen. Op deze manier wil MixerGuide.com positief bijdragen aan de mond-tot-mondreclame voor jonge, creatieve talenten en liefhebbers op een toegankelijke manier met originele producten wereldwijd in aanraking laten komen.

Geen budgetten, wel verhalen
“Jonge ontwerpers hebben geen torenhoge budgetten om hun producten in de schijnwerpers te zetten. Wat ze vaak wél hebben, is een persoonlijk verhaal dat bijblijft. En laat dat nou hetgeen zijn waar mensen steeds vaker naar op zoek zijn. Bijzondere verhalen die producten meerwaarde geven. Mond-tot-mondreclame moet vervolgens de sneeuwbal laten rollen,” aldus Falco Tibben, initiatiefnemer van MixerGuide.com.

Van operatieassistent naar designer
“Denk aan de betonnen lampenserie van Paola Vasters. Op zich is het al bijzonder dat zij het voor elkaar heeft gekregen beton te laten schijnen. Daar komt bij dat haar fascinatie voor nieuwe technieken is ontstaan na de vele ervaringen die zij opdeed als operatieassistente en industrieel ontwerper. Dit maakt het dat je wezenlijk anders naar zo’n lamp kijkt; het geeft een geheel andere beleving dan bij een lamp uit een woonwinkel en die bij duizenden huishoudens hangt.”

Over de initiatiefnemer
Falco Tibben is geen onbekende in de creatieve scene: behalve dat hij sinds kort aan het roer staat van MixerGuide.com, is hij eigenaar van Culdy, een online marketingbureau dat zich voornamelijk richt op kunst en cultuur. Hij werkt al jarenlang samen met theaterproducenten, gezelschappen en artiesten.

Foto: Ontmoet op MixerGuide.com onder meer Paola Vasters van Studio Kikke &Hebbe met haar betonnen lampen

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht