Industry Wire

Mobiel onmisbaar tijdens daten

Amsterdam, 31 oktober. Online datingsites worden niet alleen thuis, maar steeds vaker onderweg bezocht via mobiele sites en apps. Deze worden hierdoor gezien als de belangrijkste ontwikkeling in de $2 miljard online dating industrie wereldwijd, en zijn een belangrijke aanvulling op de reguliere datingsites. Mobiele technologie is hiermee ook in de dating industrie onmisbaar geworden.

Mobiel gebruik
Uit cijfers van Lexa.nl blijkt dat 23 procent van de leden gebruik maakt van hun mobiele telefoon om in te loggen op Lexa.nl en deze trend wordt steeds groter. Nederland is vrij ver gevorderd in het gebruik van mobile dating, wat resulteert in een derde plek binnen Europa, direct achter Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Bovendien wordt er via de mobiele applicatie door een gebruiker dagelijks ruim twee keer zo vaak  ingelogd dan bij desktop. Vrouwen loggen met 33 procent het meest in via hun mobiele telefoon, tegenover 24 procent bij de mannen.

Ook komt naar voren dat singles in de leeftijd van 25 tot 34 jaar het meest gebruik maken van mobile dating (38 procent) waar de oudere generatie wat achterblijft. “Eén op de vijf Nederlanders die de combinatie van desktop en mobiel gebruikt om in te loggen met Lexa.nl lijkt misschien niet veel, maar twee jaar geleden was dat percentage nog maar 5 procent. Vooral bij de vijftigplussers verwachten we een groei, aangezien nu nog maar 9 procent gebruik maakt van de mobiele diensten.” Aldus Stefan van den Berg, managing director van Lexa.nl

Mannen versus vrouwen
Binnen Europa gebruiken vrouwen de mobiele site voornamelijk om e-mails en berichten te sturen, terwijl de meeste mannen kijken naar profielfoto’s van potentiële dates. Uit de cijfers blijkt dat mannen dit zelfs twee keer vaker doen dan vrouwen. In de avond maken er meer members via hun mobiel gebruik van de datingservice dan via desktop.

Cijfers over het gebruik van de mobiele website en app komen uit intern onderzoek.

EINDE PERSBERICHT

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht