Industry Wire

Geplaatst door Electronic Media Reporting

Nederlandse inzending EYA winnaar

Almere — De jury van de European Youth Award heeft twaalf projecten uit acht Europese landen geselecteerd voor de European Youth Award, een multimedia wedstrijd gebaseerd de VN Millennium doelstellingen. Een van de winnaars is de Nederlandse inzending Life needs Internet. Dit project is geselecteerd uit 35 inzendingen uit 16 Europese landen. Vanuit Nederland waren er twee inzendingen.

Het project Life needs Internet is van Jeroen van Loon. Met acht brieven en videoportretten wordt de complete evolutie van de wereldwijde digitalisatie geportretteerd en de impact ervan op de maatschappij gedemonstreerd. Door te kijken naar onze digitale wereld door een traditionele techniek als een handgeschreven brief, toont Life needs Internet persoonlijke en intieme verhalen, die een wereldwijd en digitaal proces.

De categorieën van de European Youth Award zijn gebaseerd op de VN Millennium doelstellingen. Deelnemers worden gevraagd te laten zien welke actie zij zouden ondernemen om bijvoorbeeld honger of gebrek aan onderwijs te bestrijden. Niet minder dan 14 multimedia experts en ondernemers uit Europe hebben zich als juryleden gebogen over de inzendingen van European Youth Awards (EYA). De European Youth Award is onderdeel van de World Summit Award (WSA), World Summit Award Mobile (WSA Mobile) en de World Summit Youth Award (WSYA).

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 24 november in Graz (Oostenrijk). Tijdens het gala zal ook de overall winnaar bekend gemaakt worden.

Noot voor de redactie
Informatie EYA: http://www.eu-youthaward.org/
Informatie WSA: www.wsis-award.org
Informatie WSA Mobile: http://www.wsa-mobile.org/
Informatie WSYA: http://www.youthaward.org/
Voor meer informatie: Jak Boumans, tel. 06-45482232, e-mail: jak (at) euronet.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht