Industry Wire

Geplaatst door NFON

NFON AG neemt compleet ontwikkelaarsteam over

Cloud-PBX-provider NFON AG heeft een team van acht ontwikkelaars en software-architecten overgenomen van het in Mannheim gevestigde Onwerk GmbH. NFON breidt daardoor zijn eigen R&D-capaciteiten uit met een full-stack ontwikkelingsteam op het gebied van mobile, web front en backend, en client/server. De twee oprichters en huidige directeuren van Onwerk GmbH, Marc Brauel en Jens Doose, zullen actief de verdere ontwikkeling van de productportefeuille van NFON AG aansturen.

Jan-Peter Koopmann, Chief Technology Officer van NFON AG: “In een zeer competitieve arbeidsmarktomgeving zijn we erin geslaagd om ons ontwikkelingsteam te versterken met een goed ingewerkt team. De collega’s van Onwerk brengen jarenlange ervaring in cross-technologische softwareontwikkeling met zich mee. Dit betekent dat we in het nieuwe jaar een belangrijke stap hebben gezet op weg naar Europa’s nummer 1-positie op het gebied van cloud-telefonie.”

Volgens Hans Szymanski, Chief Executive Officer van NFON AG, is het tekort aan specialisten onder softwarearchitecten en -ontwikkelaars nijpend: “We creëren nieuwe manieren om specialisten naar NFON te halen. De hele digitale industrie is duidelijk aan het groeien en we staan nog maar aan het begin. Onwerk is een grote aanwinst voor de NFON-groep.”

Met vestigingen in München, Mainz, Berlijn en Mannheim heeft NFON AG nu in totaal vier onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Duitsland.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht