Industry Wire

Geplaatst door VUB

Nieuw boek over gebruik van data en AI in Human Resources

Grote techspelers zoals Amazon, Google en Facebook bewijzen de enorme impact van big data en AI. Maar ook op het vlak van HR zijn er verschillende innovatieve analysetools ontwikkeld, zoals netwerkanalyse, sentimentanalyse en verregaande deep learning. Om als bedrijf een toekomst te blijven hebben in de ‘war for talent’ zal het daarom cruciaal zijn om de eigen HR data professioneel te ontginnen. VUB-professor Timothy Desmet heeft samen met Jeroen Naudts de nieuwste inzichten en analyses rond hr-data verzameld en willen met hun boek Reinventing hr-data. Wat je medewerkers je niet vertellen bedrijven inspireren om deze ook zelf te gaan toepassen.

Desmet: “Voor mij is het belangrijkste inzicht uit het domein dat big data en artificiële intelligentie je vooral kunnen helpen om de routinematige, saaie processen te automatiseren, waardoor je als HR manager net meer tijd krijgt voor de persoonlijke, warme menselijke aspecten binnen HR.”
Het boek toont de voordelen van HR-analytics, laat zien waar de valkuilen liggen en helpt bedrijven om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Met acht uitgewerkte stappen in de employee journey, van aanwerving tot vertrek, gidsen de auteurs hun lezer door de fascinerende wereld van HR-data. Het boek legt uit hoe HR-data kunnen helpen om de beste medewerkers aan te trekken, burn-outs te detecteren, en eveneens hoe het inzetten van HR-data zo ethisch mogelijk gebeurt.

Timothy Desmet is Doctor in de Psychologie en Professor aan de Vrije Universiteit Brussel en Hult International Business School in London.
Jeroen Naudts is Managing Partner van Starfish Consultancy. Daarnaast is hij ook onderzoeker aan de Arteveldehogeschool (Gent).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht