Industry Wire

Geplaatst door HMD Global

Nokia 2660 Flip nu beschikbaar in Pop Pink en Lush Green

HMD Global lanceert twee nieuwe Nokia 2660 Flip-telefoons in de kleuren Pop Pink en Lush Green. Het klassieke toestel is in een nieuw jasje gestoken met twee frisse kleuren naar aanleiding van de groeiende populariteit van ‘dumbphones’ onder Gen Z en millennials. Zij kiezen voor klaptelefoons om hun schermtijd te beperken met het oog op hun geestelijk welzijn.

HMD Global, de fabrikant van Nokia-telefoons, meldt dat het marktaandeel van zijn Flip-telefoons op jaarbasis (2021 vs. 2022) is verdubbeld. Daarnaast verwacht het bedrijf een verdere groei in 2023 omdat mensen hun smartphones vaarwel zeggen om opnieuw in contact te komen met hun omgeving. Deze trend, die zijn oorsprong vindt in de VS en veroorzaakt wordt door Gen Z en millennials, zal naar verwachting in de komende vijf jaar alleen al in Noord-Amerika de markt voor feature phones met 5% doen groeien.

“De interesse in Flip-telefoons neemt toe en wij geloven dat die interesse voortkomt uit de behoefte om even afstand te nemen van alle notificaties, posts op sociale media en meer. Mensen willen meer eenvoud, meer face-to-face tijd, meer tijd om na te denken en een gesprek voeren zonder te worden onderbroken! Ik weet zeker dat we allemaal voorbeelden kennen waarbij een mooi moment werd verpest door een afleiding of notificatie. Daarom herintroduceren we de Nokia 2660 Flip, om mensen deze belangrijke mooie levensmomenten terug te geven”, aldus Lars Silberbauer Chief Marketing Officer bij HMD Global.

De originele Nokia 2660 Flip werd gelanceerd in 2007, en de allereerste Nokia Flip-telefoon kwam uit in 1998. Nu, 25 jaar na de allereerste lancering van een Nokia Flip-telefoon, willen consumenten hun schermtijd beperken en opnieuw in contact komen met elkaar, zichzelf en hun omgeving.

De nieuwe Nokia 2660 Flip Pop Pink en Lush Green hebben een mooi en duurzaam clamshell-ontwerp waarmee het toestel kan worden dichtgeklapt als een taak erop zit. Het toestel heeft ook een camera aan de achterzijde voor lo-fi foto’s in Y2K-stijl en een batterij die weken meegaat. Hij kan alleen worden gebruikt om te sms’en en te bellen, wat geweldig is voor een digitale detox, en natuurlijk kan Snake ook gespeeld worden.

De Nokia 2660 Flip ‘Pop pink’ is nu te koop en de Nokia 2660 Flip ‘Lush green’ zal binnenkort beschikbaar zijn. Gebruik #FlipPhoneMode en begin meteen aan een smartphone-detox.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht