Industry Wire

Geplaatst door Bax

Vanaf nu bij Bax-shop: vandaag besteld, vandaag in huis

Goes – Nederlands grootste online muziekwinkel Bax-shop.nl start met een unieke gratis service: same day delivery. Het is het eerste Nederlandse bedrijf dat op dit moment bestelde artikelen dezelfde dag nog thuis bij de klant aflevert, zonder dat daarvoor verzendkosten worden berekend.

Dat is een unicum en een van de voorbeelden van de verregaande service die de muziekwinkel in professionele apparatuur voor sound, stage en studio levert.

,,Uit onderzoek weten we dat klanten graag hun bestelde artikelen liefst dezelfde dag nog in bezit willen hebben,” zegt Linda Blommaert van Bax-shop.nl. ,,Dus zijn we de afgelopen weken gaan testen met same day delivery. Voor bedragen boven 250 euro is dat gratis, daaronder moet voorlopig een kleine vergoeding worden betaald. Dat is dusdanig goed bevallen, dat we hebben besloten de testperiode uit te breiden om deze service voortaan standaard aan onze klanten aan te kunnen bieden.” 

Voor webshops is een gratis vandaag-besteld-vandaag-in-huis-service uniek te noemen. ,,We kennen geen enkel ander bedrijf dat dit zo doet.” De service past volgens Blommaert naadloos in de visie van het bedrijf om muzikanten, producers en DJ’s in binnen- en buitenland razendsnel van professionele apparatuur te voorzien. Nu al is het regel dat apparatuur en instrumenten binnen 24 uur worden bezorgd. ,,Dat blijkt dus niet snel genoeg. We willen onze klanten nog beter kunnen bedienen. Verregaande klantenservice gaat tenslotte nooit ver genoeg.”

VIP-service

Een eerder initiatief van Bax-shop, om via een VIP-service thuis bij muzikanten langs te gaan met een bus vol dure apparatuur en instrumenten op een tijdstip dat het hen schikt, is daar een eerder voorbeeld van. Bij de VIP-service reist een productspecialist mee om de zogenoemde VIP-klanten op locatie te helpen met het maken van de juiste keuze. Zo werden Radio 3-DJ Paul Rabbering en Wolter Kroes eens uit de brand geholpen.

Bij alle bestelling voor 13 uur is de nieuwe gratis ‘same day delivery’-service een uitkomst voor muzikanten, dj’s en producers, ziet Blommaert. ,,Vaak blijkt pas op de dag van een optreden of opname een instrument of apparaat stuk te zijn. In dat geval kunnen gedupeerden bij Bax-shop een ander bestellen, die dan dezelfde dag wordt geleverd.”  

Waardering

De servicegerichtheid van Bax-shop.nl mag blijken uit de waardering die muzikanten en DJ’s hebben voor hun webwinkel met ruim 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Met bijna 25.000 Trustpilot-waarderingen heeft Bax-shop.nl nu een 9,3 als rapportcijfer.

Bax-shop heeft twee ‘stenen’ vestigingen in Goes en in Antwerpen. Nederlands grootste muziekwinkel vierde onlangs zijn 12,5 jarig bestaan. In die tijd verwezenlijkte het een van de meest spectaculaire omzetgroei van bedrijven in Nederland. Naast België, Frankrijk, Engeland en Duitsland komen in de tweede helft van dit jaar ook webshops in Zweden, Italië en Spanje. Het hoofdkantoor en het omvangrijke magazijn is in Goes. Bij Bax-shop werken inmiddels zo’n 350 mensen en heeft zo’n 70 vacatures uitstaan. Bax-shop is daarmee binnen korte tijd een belangrijke werkgever voor de provincie Zeeland geworden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht