Industry Wire

Geplaatst door Nedscaper

Oprichter Fox-IT stapt aan boord bij Nedscaper om cyberwereld weer te heroveren

Amsterdam, 11 december 2023 – Menno van der Marel, oprichter van Fox-IT, kondigt vandaag aan dat hij actief betrokken gaat zijn bij cybersecurity scale-up Nedscaper. Hij wordt bestuurlijk betrokken als Chief Strategy Officer. In deze functie gaat hij zijn uitgebreide expertise en netwerk inzetten om Nedscaper een leidende speler te maken in de huidige cybersecuritywereld. Daarnaast brengt hij een investering van € 2,2 miljoen in dat gebruikt zal worden voor verdere groei.

“Nedscaper is uniek, want het is een leidende cybersecurity expert met focus op Microsoft oplossingen. Een ideale combinatie, want Microsoft heeft tegenwoordig een uitstekend security portfolio, dat naadloos aansluit op alle Microsoft gebaseerde IT. Wat is er nou mooier voor klanten dan die twee te combineren? Ik ben enthousiast om mijn ervaring en netwerk in te zetten om samen met het team van Nedscaper hun groei en ontwikkeling verder vorm te geven,” aldus Menno van der Marel. “Ook het maatschappelijke aspect door cyberbanen te creëren voor kansarme jeugd in Zuid-Afrika spreekt mij persoonlijk aan.”

Meer groei door investering
Met de investering gaat Nedscaper verdere groei in de managed security services markt stimuleren. Hierbij is het doel om steeds meer klanten voortvarend en effectief te beschermen tegen nieuwe cyberaanvallen door ze naar een hoger veiligheidsniveau te helpen in combinatie met 24×7 detectie en response. Er zal ook verder geinvesteerd worden in monitoring van IoT en OT omgevingen.

“De afgelopen jaren was er ontzettend veel interesse vanuit investeerders, maar deze keer konden we geen nee zeggen. Menno heeft met Fox-IT dit hoofstuk al een keer eerder uitgespeeld waarin wij nu instappen. Dat past goed bij ons. Soms moet je delen om te vermenigvuldigen, dat doen we echt met Menno,” zegt Thomas Verwer, CEO en oprichter van Nedscaper. “Met zijn ervaring in de cybersecuritywereld gaat hij ons actief verder helpen de volgende stap te maken om een gevestigde en leidende internationale speler te worden.”

Over Nedscaper
Nedscaper is de grootste internationaal gevestigde, Microsoft gebaseerde managed security services speler in Europa en Afrika. Met haar MXDR platform helpt het grote bedrijven in Europa en Afrika bij het vroegtijdig detecteren en mitigeren van cyberaanvallen met behulp van AI en security specialisten. Het bedrijf werd opgericht in april 2020 tijdens het begin van de wereldwijde COVID-19 pandemie en heeft zich in de loop van zijn bestaan weten te handhaven en is uitgegroeid tot een wereldwijd team van 70+ medewerkers tussen de kantoren in Amsterdam, Kaapstad en Johannesburg.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht