Industry Wire

Geplaatst door Our House

‘Our House’ museum opent opnieuw de deuren en lanceert 1980 NFTs

Amsterdam, 29 juni 2022 – Vandaag opent Our House in Amsterdam, ’s werelds eerste museum experience over elektronische muziek, opnieuw de deuren. De officiële opening vond afgelopen november plaats. Dit was vlak voor de laatste lockdown, waardoor het museum maar voor korte duur bezoekers heeft kunnen ontvangen. Our House heeft hierna de tijd genomen om de collectie gedeeltelijk te herzien en nieuwe content te creëren voor de openingsshow en 4D Culture Ride. Daarbij verkoopt Our House sinds vandaag ook ‘sleutels van het museum’ in de vorm van 1.980 unieke digitale eigendomsbewijzen (NFTs). Deze sleutels geven de bezitter niet alleen onbeperkt toegang tot de experience, besloten evenementen en feesten, maar ook de creatieve controle over een deel van de expositie.

Tijdens het openingsevenement op 29 juni krijgen Eddy de Clercq, Isis, Marcello en DJ Jean onder toeziend oog van wethouder van cultuur Touria Meliani, de symbolische sleutel tot Our House overhandigd. Deze 4 artiesten kunnen terugkijken op meer dan 30 jaar muzikaal pionierswerk. Ze speelden een sleutelrol in de eerste dagen van house en bouwden daarna ieder een monumentale carrière. Ook zullen zij de eerste 4 non-fungible tokens (NFT’s) ceremonieel in ontvangst nemen tijdens het evenement. In totaal komen er 1.980 digitale sleutels op de markt. Er is voor dit aantal gekozen, vanwege het jaar dat elektronische muziek werd geboren. Na het evenement volgt een openbare online verkoop van de sleutels via de online kanalen van Our House.

“Het Our House NFT project is een viering van wat sinds jaar en dag de belangrijkste drijfveren achter de elektronische muziekcultuur zijn: diversiteit, gemeenschap, experiment en technologische vooruitgang.” – Viktor van der Weegen, Our House founding partner.

Levend kunstwerk
Door met de digitale sleutel in te loggen kan de houder foto- en videomateriaal uploaden. Dit beeldmateriaal wordt direct onderdeel van een dynamisch kunstwerk dat in het museum permanent wordt tentoongesteld. Doordat de sleutels als NFT vrij verhandelbaar zijn, ontstaat een levende expositie waarbij iedereen mede-curator kan zijn en hun persoonlijke beleving van de elektronische muziekcultuur met de wereld kan delen. Kopers worden zelf ook eigenaar van een kunstwerk. Elke NFT bevat een uniek computer-gegenereerd ontwerp dat tijdens het koopproces uit meer dan 80 miljoen mogelijke combinaties wordt samengesteld. De elementen waarmee dit gebeurt zijn geïnspireerd door de rijke geschiedenis van elektronische muziek en ontworpen in samenwerking met grote namen uit de industrie.

Exclusieve toegang en winstdeling
Het bezit van een Our House NFT biedt lidmaatschap van een exclusieve community. Alle leden ontvangen VIP-toegang voor privé-events en toegang tot besloten ticketverkoop voor feesten en evenementen van Our House partnerlocaties wereldwijd. Daarnaast krijgen ze voorrang bij alle toekomstige digitale projecten van het Our House-team. Ook financieel levert het bezit van een Our House sleutel wat op. Enkele keren per jaar wordt een snapshot gemaakt van het levende kunstwerk en wordt het geheel als losse NFT geveild. Elke sleutelhouder die onderdeel is van het geveilde werk ontvangt een deel van de opbrengst uitgekeerd. Overige opbrengsten worden verdeeld over wisselende non-profits, ter stimulering van de toekomstige ontwikkeling van elektronische muziek en de bijbehorende cultuur.

Simpel en toegankelijk
Our House hecht veel waarde aan inclusiviteit en toegankelijkheid en maakt daarom het kopen en beheren van de NFT’s extra simpel. Voor een ieder die aan de slag wil gaan met een eigen wallet, kan daarbij geholpen worden. Als er geen behoefte is om in de technologie te verdiepen, ontvangen de kopers de NFT’s in een professioneel beveiligde en beheerde wallet bij Amdax, een Nederlandse cryptobank met een DNB-registratie en banklicentie.

Meer informatie over het Our House NFT project is te vinden op de website:
http://www.our-house.com/nft

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht