Industry Wire

Geplaatst door Panasonic

Panasonic breidt haar next generation productieplatform Kairos verder uit

Panasonic heeft upgrades aangekondigd voor KAIROS, zijn next generation live productieplatform, waarmee het de functionaliteit voor videoproductie, rendering en distributie verder verbetert. KAIROS Core 1000 (AT-KC1000) is een extra en nog krachtigere mainframe-optie om de videostreams en verwerkingskracht uit te breiden en de opnamecapaciteit voor video en stilstaande beelden te vergroten.

Het KAIROS IT/IP video verwerkingsplatform biedt een open software architectuur voor live video switching. Het biedt volledige in- en output flexibiliteit, resolutie- en formaatonafhankelijkheid, maximale CPU/GPU processor capaciteit en vrijwel onbeperkte mix/effect (M/E) schaalbaarheid door middel van onbeperkte “layers” die gebruikers vrij kunnen creëren en verplaatsen dankzij de intuïtieve en eenvoudig te gebruiken GUI.

Door de toenemende vraag naar videoproductie op afstand hebben grote productiemaatschappijen en bedrijven in Europa en de Verenigde Staten al gekozen voor Kairos, waaronder Creative Technology (CT) in het Verenigd Koninkrijk en de kantoren in Noord-Europa, Mediapro in Spanje, AED in België, RTL2 en KST Moschkau – Innovation Center in Duitsland, en LiveX in de VS.

Panasonic biedt naast de huidige compacte KAIROS Core 100 (AT-KC100) nu ook de nieuwe KAIROS Core 1000 (AT-KC1000) aan voor live-videoproductietoepassingen.

De nieuwe KAIROS Core 1000 mainframe biedt meer verwerkingskracht, dankzij een sterkere CPU en GPU. Hiermee kan het platform worden ingezet voor een breder en complexer scala aan producties en wordt het concept van “unlimited video layers” en de mogelijkheid om verschillende scènes tegelijkertijd te beheren en uit te zenden via een verscheidenheid aan uitgangen verder ontwikkeld. Met de hogere videoverwerkingscapaciteit van de GPU neemt het aantal lagen dat kan worden gebruikt aanzienlijk toe, waardoor volledig gebruik kan worden gemaakt van de meerlaagse videocompositie en uitvoer in hoge resolutie – inclusief 8K-video.

KAIROS Core 1000 breidt bovendien de standaard uitgangen van het systeem uit tot 20 HD- of vijf 4K-uitgangen en biedt standaard 4K-ondersteuning en de CANVAS-functie. Die functie maakt het gebruik van niet-standaard resoluties en formaten mogelijk, waardoor Kairos bijvoorbeeld de beste oplossing is om 32:9 LED-walls of 9:16-inhoud voor smartphones aan te sturen, boven op de klassieke 16:9-uitgangen.

Ook de mogelijkheden voor videostreaming zijn uitgebreid: KAIROS Core 1000 breidt RTP/SRT/RTMP/RTSP-streaming uit tot acht ingangen.

Met de KAIROS Core 1000 is de opnamecapaciteit voor foto’s en video’s (RAM-spelers, clip player) aanzienlijk vergroot. De capaciteit van de RAM-speler (ongecomprimeerd) neemt toe tot 64 GB en er kunnen ongeveer 170 seconden HD-video (of 42 seconden 4K-video) worden opgeslagen. De capaciteit van de clipspeler (gecomprimeerd) neemt toe tot 180 GB en er kan ongeveer 55 minuten HD-video (of 14 minuten 4K-video) worden opgeslagen. In totaal kan ook 12 GB aan stilstaande beelden worden opgeslagen.

Het Panasonic KAIROS Alliance Partners programma omvat IP COTS hardware fabrikanten en toonaangevende leveranciers van grafische, automatiserings, en media servers. Door partnerschappen aan te gaan met bedrijven die KAIROS actief ondersteunen, kan Panasonic de functies en interoperabiliteit naar externe apparaten eenvoudig uitbreiden door applicatiesoftware toe te voegen. Voor meer informatie, bezoek: https://pro-av.panasonic.net/en/support/kairos_partners.html

Voor meer informatie over KAIROS, bezoek: https://business.panasonic.nl/professional-camera/KAIROS.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht