Industry Wire

Geplaatst door Pegasystems

Pega breidt GenAI Blueprint uit met nieuwe functionaliteit

Pegasystems onthulde en demonstreerde eerder deze maand tijdens PegaWorld® iNspire in Las Vegas een aantal verbeteringen en een vernieuwde gebruikersinterface voor Pega GenAI Blueprint™. Deze ‘appontwerp-as-a-service’ tool stelt organisaties in staat om bedrijfskritische workflows opnieuw vormgeven. Met Pega GenAI Blueprint™ kunnen gebruikers hun ideeën razendsnel omzetten in functionele app-ontwerpen, waardoor innovatie eenvoudiger en sneller wordt dan ooit tevoren.

“De positieve reacties op Pega GenAI Blueprint hebben zelfs onze eigen hoge verwachtingen overtroffen,” aldus Kerim Akgonul, Chief Product Officer bij Pega. “Een paar minuten met de Blueprint-tool is voldoende om mensen de kracht ervan te laten inzien voor het ontwerp proces van apps – en daarmee ook voor de mogelijkheden voor organisaties om op grote schaal te innoveren.  Dit is pas het begin voor Pega GenAI Blueprint – er zijn eindeloos veel mogelijkheden om deze technologie binnen de gehele onderneming op nieuwe manieren in te zetten.”

Sinds de lancering in april dit jaar hebben bijna 500 organisaties al meer dan 30.000 ‘blauwdrukken’ gecreëerd. Na een simpele beschrijving van een app-concept ontwerpt Pega GenAI Blueprint met behulp van generatieve AI binnen enkele seconden de componenten die nodig zijn voor op maat gemaakte workflows.

De tool put uit Pega’s jarenlange expertise gebaseerd op de succesvolste praktijkvoorbeelden binnen verschillende sectoren voor vrijwel elk scenario – van het verwerken van verzekeringsclaims en het afhandelen van creditcardterugboekingen tot het beheren van patiëntenzorg. Verouderde processen en workflows kunnen nu nieuw leven worden ingeblazen dankzij deze tool.

Sinds de lancering zijn stapsgewijs nieuwe functies toegevoegd en de komende weken komen daar nieuwe mogelijkheden bij:

* Snel en eenvoudig invoeren bestaande informatie: Organisaties kunnen hun blauwdrukontwerpen snel omzetten naar een functioneel ontwerp door bestaande assets, content en kennis te importeren. Vanaf eind juni is het mogelijk om ook bestaande Business Process Modeling Notation (BPMN) modellen in te voeren. Vanaf eind Q3 ondersteunt de tool daarnaast de invoer van andere bestaande informatie, zoals procesdocumentatie, applicatie-schermen en volledige blauwdrukontwerpen via API’s.

* Live preview van applicaties: met de knop ‘preview my app’ kunnen gebruikers via Pega’s DX API in elke fase van het ontwerpproces bekijken hoe hun gebruikersinterface eruitziet op elk kanaal – web, mobiel, klantenservicedesktop en klantenzelfservice (beschikbaar eind juni). Gebruikers kunnen via de live preview zien hoe hun app er uiteindelijk uit komt te zien en dat versnelt het verdere ontwerpproces.

* Verbeterde gebruikersinterface: Een nieuwe interface leidt gebruikers nog sneller en intuïtiever door elke ontwerpfase en biedt verschillende opties om hun workflows te verbeteren.

* Datamodelgeneratie: De tool genereert nu automatisch datavelden achter elk type case. Gebruikers kunnen bestaande velden bewerken, handmatig toevoegen en verwijderen.

* Verbeterde samenwerking: Gebruikers kunnen nu anderen uitnodigen om direct samen te werken aan hun blauwdrukken, inclusief de mogelijkheid om te bewerken en nieuwe componenten toe te voegen.

* Meer ideeën genereren: Met de knop “generate more” kunnen gebruikers de tool vragen om meer ideeën voor assets te creëren – zoals casetypes, velden of persona’s.

* Templates van partners: Pega’s partner ecosysteem kan nu eigen workflowtemplates uploaden en opslaan in Pega’s best practices-bibliotheek om te gebruiken bij het bouwen en creëren van nieuwe services.

Zodra het ontwerp klaar is, kan de blauwdruk worden geïmporteerd in Pega’s App Studio waar het direct wordt omgezet naar een werkende, bedrijfsbrede workflowapplicatie. App Studio versnelt het ontwikkelproces met een intuïtieve low-code aanpak die gebruikers begeleidt en samenwerking tussen teams bevordert.

“Pega GenAI Blueprint verbetert de ontwerpmogelijkheden van Pega en vormt de basis van een Pega aangedreven applicatie,” aldus Greg Price, wereldwijd leider digitale procesautomatisering en senior vice president bij Virtusa. “Generatieve AI versnelt natuurlijk het ontwerpproces, maar belangrijker is dat het laat zien wat we echt met Pega kunnen bouwen, welke elementen we misschien over het hoofd hebben gezien en welke efficiënties we mogelijke hebben gemist.

Ook CEO Mahesh Agrawal van partner Aretans (onderdeel van Credera) is erg enthousiast over het potentieel van Pega GenAI Blueprint om de vormgeving van het klanttraject daadwerkelijk te transformeren met uitgebreide stadia, stappen en data-attributen. “Dit versnelt de gesprekken met klanten en de levertijden aanzienlijk. Met de kracht van generatieve AI en Pega’s intellectueel eigendom, kunnen onze consultants binnen enkele minuten workflows creëren voor meerdere domeinen. Dit is een game changer voor ons team en onze klanten. Blueprint is voor de consultants een belangrijke toolkit in alle klantgesprekken.”

“We zijn onder de indruk van de snelheid, flexibiliteit en intelligentie van Pega GenAI Blueprint,” aldus Terri Henry, digital service delivery lead bij de Amerikaanse verzekeraar Aflac. “Het heeft ons geholpen om workflows te optimaliseren voor verschillende bedrijfsscenario’s en afdelingen. Dankzij Pega’s best practices en generatieve AI kunnen we snel apps en processen creëren die aan onze eisen voldoen. Dit is een unieke toepassing van generatieve AI die onze digitale transformatieprojecten naar een hoger niveau tilt, waarvan zowel onze medewerkers als klanten profiteren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht