Industry Wire

Geplaatst door mintBlue

Een record van 50 miljoen transacties in 24 uur: mintBlue schrijft blockchain geschiedenis

Amsterdam, 16 maart 2023 – Blockchain-as-a-Service (BaaS) platform mintBlue heeft een nieuw record in de blockchain geschiedenis bereikt door meer dan 50,53 miljoen transacties te verwerken in slechts 24 uur. Dit markeert het hoogste aantal transacties ooit verwerkt op de publieke blockchain. Deze prestatie bewijst de levensvatbaarheid van hun infrastructuur op schaal en staat gelijk aan ongeveer 2,1 miljoen transacties per uur of 35.000 transacties per minuut, wat de mogelijkheid van het platform bewijst om blockchain functies te ondersteunen, inclusief on-chain opslag, met extreme efficiëntie bij enorme volumes.

Om dit in perspectief te plaatsen, heeft mintBlue het dagelijkse transactie gemiddelde van andere mainstream zoals Ethereum en BTC overtroffen, waarbij Ethereum 1,2 miljoen transacties per dag verwerkt en BTC 300 duizend transacties per dag. Bovendien overtreft het record van transacties die door mintBlue is verwerkt ook het dagelijkse transactie gemiddelde van iDEAL en Adyen, twee veelgebruikte online betaalmethoden die gezamenlijk 35,4 miljoen transacties per dag verwerken. Deze prestatie bewijst de schaalbaarheid en levensvatbaarheid van de infrastructuur van mintBlue en de technologie waarop het gebouwd is, die dergelijke hoge transactievolumes kan verwerken en tegelijkertijd gedecentraliseerd, veilig en kostenefficiënt blijft.

De transacties die door mintBlue zijn verwerkt, waren micropayments die versleutelde documenten bevatten met Electronic Data Interchange (EDI) / Universal Business Language (UBL) lading voor testdoeleinden. “We ontkrachten de misvatting dat blockchaintechnologie duur, inefficiënt en vatbaar voor fraude is.” aldus Niels van den Bergh, medeoprichter en CEO van mintBlue. “Onze technologie en het protocol waarop we hebben gebouwd maken het mogelijk om blockchain functies te gebruiken met echte on-chain opslag. Hierdoor kunnen we omgaan met data-eigendom op een betaalbare en uiterst efficiënte manier, zelfs bij enorme volumes.”

De blockchaintechnologie van mintBlue werkt op een protocol dat de onveranderlijkheid, traceerbaarheid en juridische geldigheid van elk bestand on-chain garandeert. De veiligheid van de technologie is gebaseerd op wiskundige algoritmen, wat zorgt voor transparantie en onafhankelijkheid van ontwikkelaars of tokenhouders.
“Gisteren hebben we gedemonstreerd dat onze blockchaintechnologie niet alleen de juiste oplossing is voor bedrijven, maar ook succesvol de uitdagingen op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en betaalbaarheid kan aanpakken. We nodigen zowel individuen als bedrijven uit om mintBlue te testen en te ervaren en de vele mogelijkheden op het gebied van data eigendom, authenticatie en herkomst te ontdekken.” zegt Pieter den Dooven, CIO van mintBlue

mintBlue biedt zakelijke oplossingen, waaronder onveranderlijke opslag, e-facturatie, document authenticatie en data herkomst. Ervaar zelf hoe eenvoudig het is om data on-chain te publiceren via de mintBlue console hier.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht