Industry Wire

Geplaatst door Eficode

Scandinavische DevOps-specialist in de Benelux vergroot zijn slagkracht

Op maandag 20 mei werd bekendgemaakt dat Eficode (een grote Scandinavische DevOps specialist met een vestiging in Amsterdam), Praqma heeft overgenomen. Praqma is een toonaangevend Scandinavisch DevOps-adviesbureau die actief is in Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Bij deze transactie komen twee Scandinavische ondernemingen samen die DevOps in Europa op de kaart zetten. Nu zijn ze klaar om samen, als één bedrijf, de softwaresector helemaal te veranderen.

Samen worden Eficode en Praqma bijna 300 man sterk en staan zij klaar om klanten in de hele Benelux van dienst te zijn met een nog grotere gemeenschap van probleemoplossers, die samen de toekomst van softwareontwikkeling vorm zullen geven.

Met deze transactie voegt Eficode nog een land toe aan zijn portefeuille (Noorwegen). Voor Praqma komen er zelfs drie landen bij: Finland, Nederland en Duitsland. Eficode en Praqma zullen nu actief zijn in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Nederland en Duitsland.

Scandinavië drukt nu helemaal zijn stempel op DevOps

Door de expertise van Praqma en Eficode op het vlak van DevOps hebben ze ook een vergelijkbare bedrijfscultuur. Beide bedrijven hechten veel waarde aan onafhankelijk denken, vrijheid in de manier van werken, het delen van ideeën en eerlijkheid. Die waarden staan niet alleen centraal in DevOps: het zijn ook typisch Scandinavische waarden.

“Bij het oprichten van Praqma, wilden we een bedrijf opbouwen dat een verschil zou maken in de softwarewereld. Nu Eficode en Praqma de krachten bundelen, kunnen we samen een nog grotere impact hebben. Ik kijk echt uit naar dit nieuwe avontuur,” zegt Leif Sørensen, CEO van Praqma.

“We hebben onszelf altijd Scandinavisch genoemd, maar om eerlijk te zijn, ontbrak er een land. Met deze transactie kunnen we bij Eficode eindelijk zeggen dat we echt Scandinavisch zijn. Eficode wordt versterkt met bijna 50 experts en dat is goed nieuws voor al onze klanten in Europa,” vult Heikki Hämäläinen, Head of DevOps van Eficode, aan.

Eficode’s en Praqma’s kijk op DevOps

DevOps is een softwaremethodologie die nog een stap verder gaat dan Agile door een cultuur te creëren waarin ontwikkelaars en operationele IT-teams harmonieus kunnen samenwerken.

Er wordt ook sterk ingezet op DevOps voor de automatisering van repetitieve processen, een aspect dat moet worden gecombineerd met een cultuurverandering om DevOps helemaal tot zijn recht te laten komen. Ook virtualisering en cloud computing zijn essentiële onderdelen van DevOps.

“DevOps verandert de wereld van de softwareontwikkeling ten goede. Nu zijn Eficode en Praqma in staat om het potentieel van DevOps nog verder te ontwikkelen door meer Europese ondernemingen te helpen hun software nog veel efficiënter te maken”, voegt Hämäläinen daaraan toe.

Een internationale visie heeft Eficode naar de Benelux gebracht

Eficode kreeg in het voorjaar van 2018 een investering van zes miljoen euro van het investeringsfonds Bocap om zijn DevOps-aanbod in Europa te internationaliseren.

“Vorig jaar hebben we in Europa twee Eficode-kantoren geopend: één in Amsterdam en één in München. De aankondiging van vandaag over de toenadering tussen Eficode en Praqma en het feit dat we samen verdergaan, is een grote stap voor de softwareontwikkelingssector in Europa,” zegt Risto Virkkala, CEO van Eficode.

De investering van Bocap heeft ook tot R&D-ontwikkelingen geleid in de geautomatiseerde softwareproductielijn van Eficode, Eficode ROOT. Dit product wordt gebruikt door softwareontwikkelaars bij ondernemingen zoals de OP Bank in Finland. Het onderzoek en de ontwikkeling zijn er voornamelijk op gericht Eficode ROOT-klanten een beter zicht op (en realtime statistieken van) hun softwareproductieproces te geven, een trend in de sector.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht