Industry Wire

Geplaatst door ShirtsofHolland.com

ShirtsofHolland introduceert Mouwlengte7.com

Nederlanders zijn nog steeds het langste volk ter wereld. De traditionele kledingbranche focust zich met name op confectie. Een kans voor pure online nichespelers in deze industrie. Na unieke Oranje overhemden introduceert ShirtsofHolland.com nu mouwlengte7.com.

60% Nederlandse mannen 1.85m+ vindt geen passend overhemd
Nederlanders zijn nog steeds het langste volk ter wereld zijn, blijkt uit recent TNO-onderzoek. Maar voor lange Nederlandse mannen kent deze koppositie ook nadelen. Bij het kopen van kleding bijvoorbeeld. Het schijnt dat ruim 60% van de mannen langer dan 1.85 meter, moeite heeft met het vinden van een passend overhemd. Dat komt omdat in Nederland vooral shirts worden verkocht in wereldwijd gangbare confectiematen. Het gevolg: te krappe overhemden met te korte mouwen voor de lange Nederlandse man.

Mouwlengte 7 overhemden
Sinds dit jaar is er daarom www.mouwlengte7.com. Dé specialist in stijlvolle overhemden met een extra lange mouw. Mouwlengte 7 biedt de lange man voortaan een ruime keuze uit eigentijdse, luxe overhemden in een passende maat met extra lange mouw. Shirts met subtiele details, een uitstekende pasvorm én aan de onderkant net ietsje langer zodat het overhemd netjes in de broek blijft zitten.

Eigen behoefte
‘Het idee voor mouwlengte7.com is ontstaan uit eigen behoefte’, aldus Mark Boekraad, 1.98 meter. ‘In fysieke winkels vind ik slechts een klein en beperkt assortiment overhemden met een geschikte mouwlengte. En online kom ik overal dezelfde standaardhemden tegen.’ Samen met zijn compagnons verkoopt Boekraad een eigen collectie die ze zelf ook graag dragen, zowel zakelijk als privé. ‘Ook qua pasvorm en ontwerp zijn de overhemden uniek. Onze knoopjes bijvoorbeeld, die hebben we op een net iets andere positie op het overhemd gezet. Daardoor blijft het hemd heel mooi open staan. We hebben al veel enthousiaste reacties gekregen. Van echte kenners en ervaringsdeskundigen, zoals de mensen van Langzijn.nl en de Klub Lange Mensen.’

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht