Industry Wire

Geplaatst door Snakeware

Snakeware steekt miljoen in magnifiek industrieel erfgoed

Sneek 20 april 2013 – Internetbureau Snakeware heeft één van de laatste Gashouders van Nederland in het centrum van Sneek gekocht. In dit zeldzame industriële object laat Snakeware haar nieuwe duurzame en moderne hoofdkwartier verrijzen. Na oplevering eind 2013 zal het nieuwe hoofdkwartier van het succesvolle internetbureau uit Sneek ruimte bieden aan ten minste 40 medewerkers. Snakeware investeert 1 miljoen euro in het behoud en verduurzamen van het markante en bijzondere gebouw.

Grote Gashouder uit 1905 is object met verhaal

In samenwerking met Kat Architecten en Friso uit Sneek heeft Snakeware sinds december 2012 plannen ontwikkeld om vanaf begin mei de Gashouder in het centrum van Sneek nieuw leven in te blazen. Voor installatiewerkzaamheden is gekozen voor Otte installaties uit Sneek. De uit stalen platen opgebouwde ronde Gashouder, die in 1905 klink voor klink genageld is en waar de overgrootvader van één van de eigenaren van Snakeware jaren gewerkt heeft, krijgt door de investering van Snakeware een nieuwe bestemming en wordt opnieuw een blikvanger van Sneek.

Met oog voor behoud van industrieel karakter en door het toepassen van de nieuwste technieken zal een markant, hypermodern en energiezuinig technologiekantoor ontstaan. Het wordt een inspirerende plek voor Snakeware medewerkers, klanten en relaties. Bovendien blijft hiermee zeldzaam industrieel erfgoed in Sneek, behorend tot de voormalige Gemeentelijke Gasfabriek Sneek, voor een nieuwe generatie behouden.

Grote open ruimtes, glazen wanden en speciale lichttubes maken de ruimtes in het tweeverdiepingen tellende pand van ruim 700m2 ruimtelijk en transparant. Men komt, via een grote glazen pui, binnen in de centrale vide waar direct de creatieve en technologische kracht van Snakeware tot in detail tot uiting wordt gebracht. “Ons ronde kantoor wordt een inspirerende en innovatieve ontmoetingsplaats in een markant en zeldzaam industrieel object in de binnenstad van Sneek”, zegt Ate van der Meer, marketing & sales directeur van Snakeware. “Het feit dat mijn overgrootvader ‘Pake Hijltje van der Meer’ jarenlang stoker was bij het Sneeker gasbedrijf en bij de Gashouder gewerkt heeft, maakt dit alles nog eens extra bijzonder.”

Dit plan van Snakeware past uitstekend binnen de normen die het bedrijf hanteert rond autonome groei, duurzaamheid en ontwikkeling in Fryslân en Sneek in het bijzonder. "Met het ontwikkelen van de Gashouder als hoofdkantoor van Snakeware wordt een lang gekoesterde droom werkelijkheid", zeggen Ate van der Meer, Hans Hoomans en Johan Nieuwenhuis, de driekoppige directie van Snakeware, tezamen.

Het in 1995 opgerichte internetbureau groeide de laatste jaren letterlijk uit haar jasje op de huidige locatie in het centrum van Sneek. Echter vond de directie nieuwbouw of dertien in het dozijn kantoren geen optie en bleven ze uitkijken naar iets unieks. Iets dat beter bij het karakter van Snakeware en haar dienstverlening past. “Een uitgesproken stijl in combinatie met een robuust karakter dat zochten en vonden wij in de Gashouder”, zegt Hans Hoomans, algemeen directeur van Snakeware.

Toen de optie van de Gashouder zich eind 2012 aandiende zag de directie van Snakeware direct de potentie en werden er snel stappen gemaakt om dit voor het eind van 2013 als nieuw hoofdkwartier in gebruik te nemen. “Kees Kat van Kat Architecten is met de ontwikkeling van de Gashouder als hoofdkantoor van Snakeware geslaagd in het behouden en tegelijkertijd creëren van een markant stukje Sneek”, zegt Johan Nieuwenhuis, technisch directeur van Snakeware.

Zeldzaam Industrieel erfgoed
De Gashouder in Sneek is cultuurhistorisch een uiterst waardevol onderdeel van de oude binnenstad rond de Geeuw in Sneek. De Gashouder in Sneek behoort tot het industriële erfgoed van de voormalige Gemeentelijke Gasfabriek Sneek en werd op 19 maart 1903 in gebruik genomen, de Gashouder zelf werd in 1905 in gebruik genomen. 108 jaar na dato zal Snakeware de Gashouder feestelijk heropenen en in gebruik nemen als haar hoofdkantoor voor ontwikkeling van nieuwe media.

Over Snakeware
Regisseur in de online wereld sinds 1995 en de verbindende kracht voor nationale en internationale merken en organisaties. Dit door een optimale combinatie van strategie, concepten, communicatie en creatie. Wij werken onder andere voor Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, Barenbrug, Batavus, Beeldhorloge, DekaMarkt, Dirk van den Broek, Elkien, Energiewacht, Feenstra Verwarming, HZPC, Izore, Lippe Wonen, Pantar Amsterdam, Poiesz Supermarkten, RCN, Vakgarage, Woonservice en YKK Nederland. Het fundament? Snakeware CMS, het multichannel en multilingual content management systeem. www.snakeware.nl

Over Kees Kat Architecten
Kees Kat Architecten is een architectenbureau dat zich in alle facetten van het bouwen heeft bekwaamd en werkzaam is in vrijwel alle sectoren van de bouw: wonen, werken, leren, zorgen, sporten en recreëren. Ons doel is het realiseren van bouwwerken met een architectonische helderheid en functionaliteit, zodanig dat het past binnen de financiële haalbaarheid. Onze kracht is gelegen in flexibiliteit.

Dit komt omdat wij als bureau ruime ervaring hebben in het ontwerpen, bouwen en verbouwen van utiliteits- en woningbouwobjecten. Bovendien hebben we de vakmanschap en kennis in huis om alle fasen van het bouwproces te doorlopen en beschikken we over de capaciteit om met de diverse partijen goed te kunnen samenwerken. Hierdoor kunnen we altijd inspelen op alle mogelijk voorkomende situaties. Nauw overleg met de opdrachtgever staat bij ons centraal en de insteek van ons kantoor is om de relatie met de opdrachtgever uit te bouwen tot een duurzame. De rol van de architect hierin betekent bij ons de opdrachtgever onafhankelijk en deskundig in een vertrouwenspositie als adviseur terzijde te staan. KAT-Architecten behartigt te allen tijde de belangen van de opdrachtgever.www.kat-architecten.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht