Industry Wire

Geplaatst door Ziggo

Spaanse LaLiga blijft tot en met 2029 bij Ziggo Sport

Ziggo Sport zendt de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga ook de komende zeven jaar exclusief uit. De zender slaagde erin de uitzendrechten, die al tot de zomer van 2024 bij Ziggo Sport lagen, tot 2029 zeker te stellen. Ook Spanje-kenner en voetbalcommentator Sierd de Vos blijft verbonden aan Ziggo Sport en zal de komende jaren verslag blijven doen van de wedstrijden uit de hoogste Spaanse voetbalcompetitie.

De verlenging betreft de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van wedstrijden op televisie, internet en beelden via social media. Het Spaanse topvoetbal dat een decennialange connectie met Nederlandse toptrainers en voetballers heeft, blijft wekelijks te volgen via Ziggo Sport, het gratis kanaal voor alle digitale Ziggo-abonnees en via het betaalpakket Ziggo Sport Totaal, dat bij alle distributeurs in Nederland is te verkrijgen.

‘Koekoek’
Spanje-kenner Sierd de Vos is sinds 1995 verslaggever van het Spaanse voetbal en levert sinds 2014 commentaar voor Ziggo Sport bij de Spaanse voetbalwedstrijden. Nu de rechten tot en met 2029 vastliggen, is het publiek van Ziggo Sport ook de komende jaren verzekerd van de feiten, verslagen en anekdotes van een van de meest uitgesproken en populaire voetbalcommentatoren van Nederland.

Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport: “De afgelopen maanden zijn we er in geslaagd belangrijke voetbalrechten, zoals de LaLiga en Ligue 1, te behouden. We zijn ontzettend blij dat Sierd LaLiga ook de komende jaren van commentaar blijft voorzien. De volle stadions, roemruchte clubs en mondiale topspelers tezamen met Sierd’s kenmerkende stijl en onuitputtelijke kennis van het Spaanse voetbal maken de competitie een genot om naar te kijken.”

LaLiga directeur Audiovisual Melcior Soler: “Nederlandse voetbalfans kijken graag naar de Spaanse LaLiga. Wij werken al jarenlang samen met dé sportzender van Nederland. Via Ziggo Sport kan heel Nederland de competitie wekelijks van dichtbij beleven. We zijn dan ook verheugd dat Ziggo Sport nog tenminste zeven jaar onze exclusieve partner blijft.”

Meer voetbalrechten
Ziggo Sport blijft het toch al uitgebreide pakket tv-rechten uitbreiden. Eerder verlengde de zender het contract met de Italiaanse Serie A en verwierf het de rechten voor de Franse Ligue 1. Ook werden de rechten van de Duitse DFB-Pokal aangekocht. Ook de UEFA Champions League, UEFA Nations League, de Engelse FA Cup, oefenwedstrijden van Ajax, Italiaanse Coppa Italia, de nationale competities van België, Portugal en Schotland en de kwalificaties voor WK’s en EK’s blijven via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien.

Over Ziggo Sport
Ziggo Sport is de gratis sportzender van Ziggo voor Ziggo-klanten. De zender, te ontvangen via kanaal 14, is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer internationaal voetbal uit de Spaanse LaLiga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, FA Cup, de UEFA Champions League, UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal. Het grootste raceaanbod met onder meer de samenvattingen van de Formule 1 en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E en DTM en nog veel meer. Het beste tennis met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, WTA 1000 en 500, Wimbledon en Davis Cup en Billie Jean King Cup. Alle golftoernooien op de PGA en European Tour, inclusief de Majors en de Ryder Cup.
Ook de top van TeamNL krijgt volop aandacht op Ziggo Sport door het uitzenden van WK’s en EK’s van handbal, hockey, volleybal, beachvolleybal en basketbal. Ook het snelgroeiende padel is op Ziggo Sport te volgen met World Padel Tour. En is er volop aandacht voor atletiek (Diamond League en marathons), rugby (o.a. Rugby World Cup, Autumn Internationals en Six Nations), wielrennen, wintersport en nog veel meer. Naast het uitzenden van live sport en aansprekende sportdocumentaires heeft Ziggo Sport ook twee toonaangevende praatprogramma’s over sport: Rondo met Wytse van der Goot, Marco van Basten en Ruud Gullit is dé voetbaltalkshow van Nederland. Het Ziggo Sport Race Café met Rob Kamphues, Robert Doornbos, Olav Mol en Jack Plooij is de populaire show over auto- en motorsport. Nagenoeg 4 miljoen huishoudens hebben een Ziggo-abonnement op tv, meer dan 3 miljoen op internet en een ruime 2 miljoen op vaste telefonie. Ziggo maakt deel uit van VodafoneZiggo, een 50/50 joint venture van Vodafone Group en Liberty Global. Voor meer informatie, ga naar www.vodafoneziggo.nl

Over Ziggo Sport Totaal
Ziggo Sport Totaal biedt zes digitale 24-uurs sportkanalen waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod omvat diverse Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Uiteraard wordt er veel aandacht besteedt aan racesport met onder meer Formule 1 samenvattingen, MotoGP, Indycar en NASCAR. Daarnaast zijn de beste tennistoernooien (Wimbledon, WTA, alle ATP 1000 en 500 events) en golftoernooien via Ziggo Sport Totaal te volgen en is er ruim aanbod wat betreft handbal, hockey, volleybal, basketbal, rugby, wielrennen, atletiek en padel.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht