Industry Wire

Geplaatst door Spreekbuis/ Tens Media

Spreekbuis.nl start online radiozender over radio

Dit jaar bestaat radio 100 jaar en daarom zet vaknieuwsplatform dit speciale medium extra in de spotlight door de lancering van een online radiostation. Diverse zenders en vakmensen werkten mee aan dit initiatief, waaronder NPO Radio 1, Vincent Bijlo, NH Radio, Michiel Veenstra, Patrick Kicken en Arjan Snijders.

Veel radioprogramma’s van landelijke zenders worden als uitzending gemist-podcast gepubliceerd. Spreekbuis Radio doet het tegenovergestelde en brengt de beste podcast over radio.. naar radio. Naast podcast zal er in de toekomst bij events of andere speciale gelegenheden ook live radio worden uitgezonden.

De playlist wordt samengesteld door Wild FM-dj Patrick Kicken. ‘We moeten af van denken in podcast, radio, luisterboek en mp3. Het is audio. En die willen mensen consumeren op de makkelijkst mogelijke manier. Aangezien velen geen idee hebben waar ze moeten beginnen met luisteren van welke podcast, is het fijn om gewoon ergens middenin te vallen en zo kennis te maken wat er op het gebied van media talks allemaal te vinden is!’, aldus Kicken.
Richard Otto (Tens Media en uitgever van Spreekbuis.nl): “Met Spreekbuis.nl willen we continue innoveren en ook met media experimenten. Zo hebben we in het verleden location based push messaging ingezet. Sturen we breaking news via whatsapp group SPRKBS, hebben we een partnershipmodel met mediabedrijven, doen we aan crowfunding, hebben we streaming video via Spreekbuis TV en brengen we nu de beste podcasts over radio via een online radiostream.”

Enkele programma’s die op de zender te horen zijn:

Radiohelden
In het programma Radiohelden interviewt Patrick Kicken diverse bekende vakprofessionals van de Nederlandse radio. Bart van Leeuwen, Hans Schiffers , Jack Spijkerman, Rick van Velthuysen, Sjors Fröhlich, Leo de Groot, Ferry Maat en Jeroen van Inkel. Ook staan er registraties op van een bijeenkomst waarin jonge en oude radiomakers samen met elkaar de discussie aangaan over de toekomst van radio.

Michiel Met
Michiel Veenstra praat met radioprofessionals met een verhaal. Over muziek, media en het leven. Met gasten als Gerard Ekdom, Roosmarijn Reijmer, Domien Verschuuren, David Achter de Molen,  Rob Stenders, Jeroen Kijk in de Vegte en  Edwin Evers.

Radio Inside
Richard Otto en Patrick Kicken nemen met vlijmscherpe opmerkingen en analyses de Nederlandse radio-industrie op de korrel, waarbij radio-dj’s, managers en zenders niet worden gespaard.

Hallo, Hier Hilversum
Radiomakers Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de radio legendarische programma’s en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio. Een jaar lang elke week een nieuwe aflevering. In samenwerking met Beeld en Geluid en NTR.

100 Jaar Radio
In 2019 bestaat de Radio in Nederland 100 jaar. Harm Edens en Arjan Snijders verzamelen geluid en brengen verhalen over die roemrijke geschiedenis. Verwacht afleveringen over zeezenders, piraten, verdwenen radiostations, popradio, klassieke radio, informatieve radio, hoorspelen, ochtendshows, bekende en onterecht vergeten dj’s en makers en nog heel veel meer! Met gasten als Erik de Zwart, Jacques Klöters, Donald de Marcas en Hans Hogendoorn.

Spreekbuis Radio is te beluisteren via de homepage van Spreekbuis.nl en diverse online radio-overzichten. In de volgende versie zullen er nieuwe opties worden toegevoegd, waaronder een Airplay, EPG en sharing-opties.

Over Spreekbuis.nl
Spreekbuis is een online platform met mediavaknieuws gericht op de publieke, commerciële en facilitaire mediasector. Spreekbuis.nl startte in 2014 als nieuw initiatief, na het eerder gestaakte vakblad Spreek’Buis dat in 2013 na 70 jaar haar activiteiten beëindigde. Het platform wordt ondersteund door mediapartijen zoals AVROTROS, Omroep Max, KRO-NCRV, Beeld en Geluid en Viacom. Spreekbuis.nl is onderdeel van uitgeverij Tens Media BV. www.spreekbuis.nl/ www.tensmedia.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht