Industry Wire

Geplaatst door Kambr

Start-up Kambr ontvangt investering van 3,6 miljoen euro

AMSTERDAM – 16 September 2019 – Kambr, een start-up met vestigingen in Nederland en de Verenigde Staten, kondigde vandaag aan dat het 3,6 miljoen euro ($4 miljoen dollar) heeft opgehaald in haar seed-ronde. Vanuit Nederland ontwikkelt Kambr sinds begin dit jaar software oplossingen waarmee luchtvaartmaatschappijen hun winstgevendheid verhogen.

Kambr is begin van dit jaar gestart door vier founders. Hun missie is om luchtvaart-maatschappijen te helpen met hun commerciële optimalisatie strategie door de verouderde software en denkprocessen te vernieuwen. Hiervoor werden een software divisie en een adviestak opgericht. Kort daarop kwam daar een media platform over commerciële luchtvaart bij.

Drie van de oprichters werkten eerder samen bij Revenue Management Systems, een software bedrijf dat in 2016 werd verkocht aan Warburg Pincus en nu onderdeel is van Accelya Group. Jason Kelly, CEO van Kambr Inc., introduceerde in 2011 het concept van revenue management en dynamic pricing in de ad-tech en media branche. Samen hebben de oprichters ervaringen opgedaan bij meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen.

Het groeikapitaal is voor een groot deel afkomstig van investeringsfondsen met een sterk internationaal portfolio. De fondsen bestaan uit onder andere Global Founders Capital, Founder Collective, Studio VC, Silicon Badia, C2 Venture Capital Partners and TXV Partners.

Verbinding zoeken tussen strategie en uitvoering

“Luchtvaartmaatschappijen hebben veel moeite met het uitvoeren van hun commerciële strategie. Aan de ene kant streven de luchtvaartmaatschappijen naar ‘customer centricity’ zoals grote retailbedrijven dat ook doen. Het probleem is echter dat veel processen en afdelingen afhankelijk zijn van systemen die nog volledig product centric zijn”, zegt mede-oprichter Michael Peters. “Het boekingsproces is volledig veranderd ten opzichte van pakweg 10 jaar, of zelfs 5 jaar geleden. Maar de prijzen die worden weergegeven worden nog steeds bepaald op basis van zogeheten prijsklassen. Medewerkers en processen die deze prijsklassen bepalen hebben vaak slechts zeer beperkt inzicht in klantprofielen en hun specifieke wensen”.

Software ontwikkeling in Nederland

Momenteel wordt hard gewerkt aan software welke door een handvol maatschappijen wordt getest. Moderne technologiën waaronder kunstmatige intelligentie worden hiervoor toegepast. Echter wordt in eerste instantie de focus gelegd op de noodzakelijke data transformatie en het daarbij behorende inzicht.

Het komende jaar zullen we ons ontwikkelteam lokaal verder uitbreiden. Amsterdam heeft een perfect vestigingsklimaat voor technologie bedrijven. Voor start-ups is het soms een uitdaging om talent te vinden en te behouden. Het baanaanbod is groot en start-ups nemen het vaak op tegen het aantrekkelijke baanaanbod van grote techgiganten met veel grotere budgetten. We zijn daarom enorm trots op het vertrouwen dat we hebben gekregen van ons huidig team dat heeft bijgedragen aan het neerzetten van een unieke werkcultuur, aldus Michael Peters.

Over Kambr

Kambr – opgericht in 2019 – is een start-up met medewerkers in Amsterdam, New York, Los Angeles en Minneapolis. De naam Kambr komt van het Engelse woord ‘camber’ wat welving betekent. Het ontstaat door kromming van een vliegtuigvleugel en zorgt voor de lift om te kunnen vliegen. Kambr levert diensten aan die de omzet van luchtvaartmaatschappijen verhogen met behulp van software, advies en content.

Het bestaat uit drie bedrijfstakken;

Kambr Solutions – de software tak welke opereert vanuit Nederland met het doel om software te ontwikkelen ter ondersteuning van de commerciële strategie van bij organisaties in de luchtvaartbranche.

Kambr Advisory – levert consulting en professional services diensten die luchtvaart-maatschappijen helpen bij het verhogen van de presentaties en productiviteit op commercieel gebied.

Kambr Media – een onafhankelijke media platform ter ondersteuning van de discussie over relevante onderwerpen binnen de commerciële luchtvaart.

Over de investeringsfondsen

Global Founders Capital – website

Founder Collective – website

Studio VC – website

Silicon Badia – website

C2 Ventures Capital Partners – website

TXV Partners – website

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht