Industry Wire

Geplaatst door TradeYourTrip

Succesvol begin van nieuwe Nederlandse start-up TradeYourTrip

De nieuwe Nederlandse start-up TradeYourTrip behaalde in de eerste maand met de beta-versie zeer goede resultaten. Via dit innovatieve platform kunnen reizigers die genoodzaakt zijn hun vakantie te annuleren, deze snel en soepel doorverkopen. TradeYourTrip breekt zo de traditionele reisindustrie open.

Het aanbod van vakanties steeg sinds de lancering begin 2016 met 150 procent, maar liefst 85 procent van deze aangeboden reizen op TradeYourTrip werd verkocht. Het platform levert verkopers financiële compensatie, voor kopers is TradeYourTrip een win-winsituatie: zij kunnen volledig samengestelde lastminute reizen kopen met kortingen van gemiddeld 42 procent.

Jaarlijks zijn zeker 25 miljoen gedupeerden in Europa genoodzaakt hun vakantie te annuleren, TradeYourTrip-oprichter Mark van der Wal was een van hen. Helaas dekte zijn verzekering de schade niet. Na veel onderzoek ontdekte Van der Wal echter dat er al sinds 1990 Europese wetgeving bestaat die verhinderde reizigers het recht geeft om hun boeking op naam van een ander te laten zetten: de European Package Travel Law. TradeYourTrip was geboren.

Ondanks deze Europese wetgeving blijkt het in de praktijk vaak lastig om een geboekte reis door te verkopen. Veel reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen werken liever niet mee, om zo zelf financieel van de situatie te profiteren. TradeYourTrip geeft consumenten de macht terug! Aangeboden reispakketen worden via TradeYourTrip aantrekkelijk gepresenteerd op een gebruiksvriendelijke website – bovendien wordt de administratieve, financiële en juridische rompslomp uit handen genomen. De consumentenbond steunt ook sinds afgelopen maand dit inititief dat opkomt voor de reizende consument.

TradeYourTrip is naar reizigers volkomen transparant over de kosten. Verkopers bieden zelf hun reis online aan en bepalen hun eigen verkoopprijs. Hierbij hanteert het bedrijf een no cure, no pay-beleid: het te koop aanbieden van reizen is gratis, verkopers betalen het platform pas als de reis verkocht wordt. Tevens bieden ze complete en snelle service aan verkopers en kopers. De verkoper krijgt zijn geld goeddeels terug, terwijl de koper profiteert van mooie aanbiedingen. Het bedrijf vertegenwoordigt daarnaast verkoper en koper van aangeboden reizen tegenover touroperators. Bij verzoeken tot omboeking krijgen reisorganisaties daarom vanaf nu met één partij te maken, die de benodigde juridische kennis in huis heeft.

TradeYourTrip startte in Nederland en Duitsland, met de bedoeling om snel in heel Europa te functioneren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht