Industry Wire

Geplaatst door Supermicro

Supermicro kondigt 8-socket- en 4-socket-servers met Intel-CPU’s voor de meest veeleisende database- en bedrijfsapplicaties

Super Micro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI), een wereldwijde leider op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, introduceert de ultieme krachtpatser in zijn server portfolio voor grootschalige database- en bedrijfsapplicaties. De nieuwe Multi-Processor productlijn biedt ongekende mogelijkheden, waaronder de baanbrekende 8-socket server. Deze server is speciaal ontworpen voor in-memory databases en levert indrukwekkende prestaties met maar liefst 480 cores en 32 TB DDR5-geheugen. Daarnaast omvat de productlijn ook een 4-socket server, wat ideaal is voor applicaties die één systeemimage van maximaal 240 cores en 16 TB high-speed memory nodig hebben.

Deze krachtige systemen maken allemaal gebruik van 4e generatie Intel Xeon schaalbare processoren. Vergeleken met de vorige generatie servers met 8 en 4 sockets hebben de systemen 2x zoveel cores, 1,33x zoveel geheugencapaciteit en 2x zoveel geheugenbandbreedte. Bovendien leveren deze systemen tot 4x de I/O-bandbreedte in vergelijking met eerdere generaties systemen voor connectiviteit met randapparatuur.

Het Supermicro-systeem met 8 sockets heeft de hoogste performance rating ooit voor een enkel systeem, volgens de SPECcpu2017 FP Rate-benchmarks. Zowel de basis- als piekresultaten van dit systeem zijn ongeëvenaard. Maar dat is niet alles: de Supermicro 8-socket en 4-socket servers steken ook boven het maaiveld uit bij tal van andere SPEC-benchmarks. Lees meer over de SPEC-benchmarks op: http://www.spec.org.

“Met onze nieuwe 8-socket en 4-socket servers, de grootste en krachtigste servers in de branche van dit moment, blijven we tegemoetkomen aan de behoeften van onze zakelijke klanten,” aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. “We komen tegemoet aan de behoeften van de meest veeleisende organisaties wereldwijd die de eenvoud en het onderhoudsgemak van één systeem met maximaal 480 cores, 32 TB geheugen en maximaal 12 NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s in één behuizing nodig hebben. Onze nieuwe 8-socket-systemen zijn toonaangevend in de hele branche wat betreft prestaties. Dankzij onze Building Block Solutions benadering kunnen we een breed scala aan servers sneller op de markt brengen, van de edge tot het bedrijfsdatacenter. Supermicro levert nu Rack Scale Solutions voor klanten wereldwijd zonder beperkingen.”

Zowel de 8-socket als de 4-socket servers zijn gecertificeerd voor SAP HANA en Oracle Database and Applications. De grote geheugenpools die voor deze systemen beschikbaar zijn, maken superieure SAP- en Oracle-prestaties mogelijk, aangezien alle workloads worden opgeschaald in één node zonder de latentie van horizontaal schalen over netwerken. Daarnaast kan het systeem met 4 sockets twee GPU’s met dubbele breedte hosten, terwijl het systeem met 8 sockets maximaal 12 GPU’s met dubbele breedte kan hosten, waardoor real-time of batch AI-training en inferentie met SAP- en Oracle-datasets mogelijk is. De veelzijdigheid en uitbreidbaarheid van deze systemen maken SAP- en Oracle-implementaties toekomstbestendig voor snel evoluerende, generatieve AI-automatisering van ERP-workflows.

De nieuwe 8-socket- en 4-socket-servers verminderen de complexiteit bij het creëren van een krachtig datacenter. Door enorme hoeveelheden computer-, geheugen- en opslagbronnen binnen één instantie van het besturingssysteem samen te brengen, neemt het beheer van het systeem en het netwerkverkeer met andere servers af.

De specificaties van de nieuwe systemen zijn:
• SYS-681E-TR: Tot TDP 350 W, 480 cores, 32 TB DDR5-geheugen, 12 Double-Wide GPU’s en 24x 2,5-inch drives, 6U
• SYS-241H-TNRTTP: Tot TDP 350 W, 240 cores, 16 TB DDR5-geheugen, 4 Single-Wide GPU’s en 8x 2,5-inch drives, 2U
• SYS-241E-TNRTTP: Tot TDP 185 W, 96 cores, 16 TB DDR5-geheugen, 2 Double-Wide GPU’s en 24x 2,5-inch drives, 2U

“Supermicro is een leider in het ontwikkelen van schaalbare systemen die gebruikmaken van de 4e generatie Intel Xeon Scalable-processoren. Deze systemen zijn ontworpen om bedrijfsapplicaties te versnellen met honderden cores en terabytes aan geheugen,” aldus Greg Ernst, Corporate Vice President en General Manager van Intel Americas. “We werken nauw samen met Supermicro om innovatieve systemen voor grootschalige toepassingen te leveren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht