Industry Wire

Geplaatst door Triple

Team Redline kiest Triple als strategisch partner

Team Redline, het meest succesvolle sim-racing team ooit, heeft aangekondigd dat het Triple kiest als strategisch partner. Het digitaal bureau uit Alkmaar zal Team Redline gaan ondersteunen op zowel strategisch als operationeel gebied.

In de afgelopen jaren heeft Triple ruimschoots ervaring opgedaan met het opbouwen en laten groeien van esports teams, waaronder het succesvolle Team Gullit. Het digitaal bureau zal vanuit deze achtergrond verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van een social media-strategie, het creëren van content en een optimale invulling van partnerships.

De samenwerking zal gericht zijn op het doorontwikkelen van het populaire Team Redline, dat al ruim 20 jaar met veel succes actief is in sim-racing. Het team beschikt over de FIA GT Championship-winnaar Mikail Hizal en oud-wereldkampioen iRacing Maximilian Benecke. Daarnaast staan onder meer Enzo Bonito en Bono Huis, die namens respectievelijk Ferrari en Mercedes actief zijn in de F1 Esports Series, onder contract bij Team Redline.

‘’Ik word erg enthousiast van deze samenwerking. Wij hebben Triple leren kennen met ons initiatief Real Racers Never Quit, waarbij zij ons hielpen met design en de operatie’’, zegt Atze Kerkhof, mede-oprichter van Team Redline. ‘’Ik ben ervan overtuigd dat wij samen de organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen, waarbij topresultaten hand in hand gaan met nieuwe mogelijkheden, voor zowel het team als de racers.’’

‘’Dit is voor ons een mooie, nieuwe uitdaging. Team Redline is het meest prominente sim-racing team ter wereld. Sim-racing is bezig aan een enorme opmars en benadert een interessante doelgroep, die afwijkt van het stereotype esports-fan’’, zegt Corné Dubelaar, business developer Esports bij Triple. ‘’Wij hebben in de afgelopen jaren gepionierd met de oprichting van Team Gullit en Esports Club. De kennis die wij daarbij hebben opgedaan, zal de basis gaan vormen voor de strategie die wij in samenwerking met Team Redline zullen ontwikkelen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht